Nieuw tv-programma: Café Lazarus

Nieuw tv-programma: Café Lazarus
Smakelijke verhalen en hemelse muziek met Shirma Rouse en Alain Verheij

Nieuws :

In deze donkere decembermaand opent Café Lazarus zijn deuren met moedige, inspirerende gasten die dromen van een betere wereld. EO-presentatrice Marleen Stelling, die we kennen van de Nachtzoen en Het Vermoeden, presenteert het programma dat bestaat uit zowel krachtige als kwetsbare verhalen én muziek vol soul bevat.

Engelen in Café Lazarus
Iedere gast neemt iemand mee die voor hem of haar van speciale betekenis is naar het kerstcafé. Hierbij staat de vraag centraal hoe ze elkaar hebben ontmoet en wat deze engel zo bijzonder maakt. Licht, warmte en hoop, dat wil de EO met dit kerstige programma brengen. "In Café Lazarus praten we met gasten die zich niet laten leiden door angst, maar juist de wereld een klein beetje beter willen maken en laten zien dat je altijd opnieuw kunt beginnen", aldus eindredacteur Ida Overdijk.

Shirma Rouse: "Liefde is mijn boodschap"
Cafe Lazarus begint met Voice-deelneemster Shirma Rouse, die in december met haar Christmas Gospel Sessions het land doorreist. “Liefde is mijn boodschap”, vertelt ze in Café Lazarus. “De liefde die wij willen overbrengen, heeft een basis. Wat beweegt jou? Ik ben altijd wel blij positief. Wat is dat dan? It’s the God in me."

Noud Fortuin, Alain Verheij en Tinkerbell
In aflevering 2 legt Noud Fortuin, die als meisje geboren werd, uit waarom hij zich inzet voor lhbt’ers in de kerk. De derde aflevering staat in het teken van theoloog en schrijver Alain Verheij, die de kijker meeneemt in zijn kerstverhaal. Tinkerbell, de kunstenaar die de wereld wil redden en voor niets of niemand bang is, sluit de reeks van Café Lazarus af. De muzikale honeurs worden waargenomen door zangeres Sherry Dyanne (aflevering 1), de 3J’s (aflevering 2), Ntjam Rosie (aflevering 3) en Jeangu Macrooy (aflevering 4).

Bekijk ook Jeangu Macrooy zingt Ik Leef Mijn Eigen Leven bij RTL Late Night

Café Lazarus is te zien op zondag 9, 16, 23 en 30 december om 23.45 uur op NPO 2.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Nieuw tv-programma: Café Lazarus of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV