Ik Vertrek komt met twee unieke uitzendingen met kerst

Ik Vertrek komt met twee unieke uitzendingen met kerst
Gezinnen worden herenigd in buitenland

Actueel

Speciaal omdat het kerst is komt kijkcijferhit Ik vertrek met twee kerstspecials. De serie volgt verschillende families uit eerdere afleveringen, die hun familie uit Nederland al lang niet hebben gezien. Voor kerst wacht hen een grote verrassing: de Nederlandse familie komt kerst vieren in het buitenland.

Kitscherige kerstversiering in Frankrijk
Kerst in het Franse Saint-Germain-Lembron: dochters Amber en Kelly zijn dol op kitscherige kerstversiering en tuigen niet alleen de boom, maar de hele chambres d’hôtes op. Van bouwval tot sfeervolle accomodatie: de familie heeft het voor elkaar gekregen. Vijf jaar geleden besloot vader Hans alleen verder te gaan. Moeder José en de kinderen runnen het gastenverblijf nu als een sterk team. Door de scheiding, een gedwongen verhuizing, de verbouwing en de zorg voor haar gezin, kwam José nauwelijks aan zichzelf toe. Ze mist haar familie. Maar daar komt dit jaar verandering in: Kelly en Amber zorgen voor een onvergetelijke kerst.

Bekijk ook: Herhaling Ik Vertrek door meer dan 1 miljoen mensen bekeken

Pannenkoeken in de Gambiaaanse hitte
Kerstmis in de Gambiaanse hitte. In de pannenkoekenbar van Theo en Jolanda wordt de kerstboom versierd. De kerstsfeer zit er goed in: het personeel zingt in rode jurkjes gestoken vrolijk mee met de kerstliedjes op de radio. De pannenkoeken vliegen als warme broodjes over de toonbank. Theo en Jolanda hebben een eigen huis, een eigen autootje en voelen zich thuis in Gambia. Theo denkt nog steeds terug aan zijn dagen op de sociale werkplaats in Emmeloord. Wat hij niet weet, is dat zijn allergrootste vriendin uit die tijd pannenkoeken komt proeven in Gambia.

In het tv-programma Ik Vertrek worden Nederlanders gevolgd die hun geluk in het buitenland gaan beproeven. Aan het eind van de aflevering die eerder opgenomen is, blijft voor de kijkers vaak één vraag onbeantwoord: hoe gaat het nu met de deelnemers van Ik Vertrek?

Scheetjes in Bonaire
Hans en Karin, beter bekend als ‘de scheetjes’, hebben een mini-adventure golfbaan op Bonaire. Ruim drie jaar geleden vertrok dit stel met een container vol beelden, golfballen en een bouwpakketchalet naar de andere kant van de wereld. Op Bonaire kregen ze te maken met diefstal, lekkages en kakkerlakken. Maar hun golfbaan blijkt een groot succes. Zo'n succes dat het stel zeven dagen per week werkt. Daarom is er geen tijd voor een bezoekje aan Nederland. Hierdoor kan Karin haar zwangere dochter Shirley niet zien. Maar Hans denkt daar anders over. Een ontroerende hereniging.

Kijk hier naar Ik Vertrek: bed & breakfast op Curaçao

Kerstwonder in Zweden
Vanaf het voorjaar van 2008 leven we mee met Wilco, Nollie en Jytte, die emigreren naar het Zweedse Albäcken. Op een kleine boerderij met 24 hectare land organiseren ze motorvakanties voor groepen, die ze in blokhutten onderbrengen. Tien jaar later is de familie De Lange volledig geïntegreerd in Zweden: ze spreken de taal en eten op woensdag Elandburger. Maar hun Nederlandse familie missen ze altijd. Nollie’s ouders zijn op leeftijd en kunnen de lange reis naar Zweden niet meer maken. Het pasgeboren zoontje van Nollies zus heeft de familie nog nooit ontmoet. Maar terwijl familie De Lange het kerstdiner klaarmaakt, gaat de bel. Zou er dan toch een kerstwonder plaatsvinden?

De Ik Vertrek Kerstspecials zijn te zien op zaterdag 22 december 21.55 uur en zaterdag 29 december om 22.05 uur op NPO 1. Uiteraard met de bekende voice-over van Edwin Diergaarde.

Tags: frankrijk, verhuizing, taal, miljoen, buitenland, nederland, curaçao, radio, zweden, container, verbouwing, hitte, dochters, diefstal, emigreren, scheiding, gemist, emmeloord, boerderij, broodjes, gezin, dochter, personeel, npo, bonaire, kerst, kerstmis, kerstboom, 1 miljoen, kerstliedjes, kakkerlakken, voorjaar, bouwval, werkplaats, eigen huis, deelnemers, gestoken, kerstdiner, golfbaan, kliko, vlog, video, vertrek, beelden, kinderen, zorg, maestro, kelly, eten, moeder, bed, ouders, team, pannenkoeken, vader, gambia, jinek, familie, leeftijd, npo 1, ik vertrek, reis, sociale werkplaats, aflevering 1, herhaling, aflevering 2, bed & breakfast

ACTUELE VIDEO'S Meer video's »


ACTUEEL TV-NIEUWS Meer tv-nieuws »