De 12 van Oldenheim gaat global

De 12 van Oldenheim gaat global
De serie is al verkocht aan de VS, Japan en Rusland.

Nieuws

De serie De 12 van Oldenheim heeft wereldwijd de aandacht getrokken. Het verhaal over een verdwenen 16-jarig meisje is al verkocht aan de Verenigde Staten, Japan en Rusland. Volgens producent Endemol Shine is de spannende reeks de eerste Nederlandse serie die verkocht is aan Japan.

The Oldenheim Twelve
In De 12 van Oldenheim worden de levens gevolgd van de inwoners van Oldenheim, een oer-Hollands dorp waar families al generaties lang wonen en waar de sociale controle hoog is. De Verenigde Staten zendt de Videoland/RTL4-serie uit onder de naam The Oldenheim Twelve op Acorn TV, de grootste streamingdienst van Noord-Amerika. Het Japanse satellietkanaal Wowow verdedigt de Japanse eer van De 12 van Oldenheim. In Rusland nemen Showjet en streamingdienst IVI.RU de uitzending voor hun rekening.

Lees ook: Richard Groenendijk wil vaker acteren na De 12 van Oldenheim.

Seizoen 2 in Nederland
In Nederland bestond de laatste aflevering van de serie uit een spannende dubbelaflevering. Ook de Nederlandse kijker kan in 2019 weer genieten van de avonturen van de bloedstollende serie. Een aantal van de hoofdrolspelers van het eerste seizoen keren niet terug voor een tweede seizoen.

Meer over seizoen 2 van De 12 van Oldenheim lees je hier.

Het tweede seizoen van De 12 van Oldenheim zal in 2019 te zien zijn bij Videoland en RTL 4. Houd Gids.tv in de gaten voor het laatste nieuws over de serie.

Tags: rusland, japan, amerika, verenigde staten, nederland, uitzending, videoland, acteren, noord-amerika, endemol, serie, rtl4, wereldwijd, kijker, rtl, nieuws, groenendijk, jarig, richard groenendijk, meisje, shine, rtl 4, verkocht, nederlandse serie, seizoen 2, naam, de 12 van oldenheim, oldenheim, laatste aflevering, seizoen

ACTUELE VIDEO'S Meer video's »


ACTUEEL TV-NIEUWS Meer tv-nieuws »