Speciale jubileumaflevering voor Rail Away

Speciale jubileumaflevering voor Rail Away
Vanwege 200 afleveringen

Nieuws :

In Rail Away zien we al twintig jaar milieuvriendelijk reizen per trein door prachtige landschappen en pittoreske plaatsjes, ondersteund door sfeervolle muziek en een rustgevende stem. De serie viert zijn jubileum van 200 afleveringen met een speciale jubileumaflevering in Zwitserland.

Een stoomlocomotief op het Furka-bergmassief
Vervlogen tijden herleven als een stoomlocomotief op het Furka-bergmassief de jubileumaflevering opent. De wereldberoemde *Glacier Express *biedt biedt een prachtig zicht op de Zwitserse bergwereld en rijdt vlak langs de grootste ijsmassa in de Alpen van 23 kilometer lang. Vanuit Zermatt neemt de trein de kijker mee langs dichte bossen en alpenweides naar een spectaculaire hoogte van 3089 meter. Eenmaal boven aangekomen worden we omringd door 29 toppen van meer dan 4000 meter hoog, met een fenomenaal uitzicht op de ‘koning der bergen’: de Matterhorn.

Als feestelijk eerbetoon zendt de EO in de nacht van 11 op 12 januari de hele nacht Rail Away uit.

Rail Away in de nacht
Van elk continent twee afleveringen uit een recent of ver verleden, en uit Europa zelfs vijf. Zo viert de EO het feestelijke jubileum van het 20-jaar bestaande programma over treinen. In de nacht van 11 op 12 januari zendt de omroep de hele nacht Rail Away uit, waarbij de kijker per trein de hele wereld rondreist.

Bekijk ook: Rail Away in de kijkcijfers.

Nieuwe aflevering
In de nieuwste aflevering doorkruist Rail Away het departement Haut-Savoie in Frankrijk, waar een klein tandradbaantje rdwars door een besneeuwde bergwereld en dichte naaldbossen richting de Mont-Blanc rijdt.

Op 18 januari wordt er een nieuwe, speciale sneeuwaflevering van Rail Away uitgezonden op NPO 2. Houd voor de details Gids.tv in de gaten. Aflevering gemist? Bekijk Rail Away terug.

Rail Away: trein en spoorlijn in beeld - Evangelische Omroep

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Speciale jubileumaflevering voor Rail Away of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV