Gordon gaat nieuwe quiz presenteren met bizarre vragen

Gordon gaat nieuwe quiz presenteren met bizarre vragen
Dat Verzin Je Niet!

Actueel

Gordon gaat de nieuwe spelshow Dat Verzin Je Niet! presenteren. De quiz is het eerste programma dat Gordon bij Talpa gaat presenteren, want deze zomer stapte hij na 16 jaar RTL over naar Talpa. Een programma vol met vragen waarop je het antwoord eigenlijk niet kunt, maar wel heel graag wil weten. In dit nieuwe vraag- en antwoordspel neemt een koppel het op tegen een honderdkoppig publiek. Wie er naar huis gaat met het geld en de hoeveelheid hiervan, dat is de vraag.

Twee rondes, acht bizarre vragen en 100.000 euro
Elke aflevering bestaat uit twee rondes. Bij het begin van ronde één is de geldpot van de honderd publieksspelers leeg en het koppel heeft 100.000 euro. In deze ronde stelt Gordon het tweetal acht bizarre vragen over absurde, maar toch écht bestaande situaties. Elke vraag is 12.500 euro waard. Met een goed antwoord verdient het koppel dit bedrag voor in hun pot. Bij elk fout antwoord gaat er een deel van dit bedrag naar de pot van de honderd publieksspelers. Met welk geldbedrag gaan de spelers naar de finale?

Wie gaat er met de geldpot naar huis?
En... wie gaat er met het geld naar huis: koppel of publiek? Dat wordt in de finaleronde bepaald. In deze ronde krijgt het publiek vijf vragen van Gordon. Een leuke twist: het koppel heeft de foute antwoorden op deze vragen zelf bedacht. Om de publiekspot mee naar huis te nemen moet elk publiekslid één vraag goed beantwoorden. Als na vier vragen 98 van de 100 publieksledenbijvoorbeeld een juist antwoord hebben gegeven, moeten de laatste twee publieksleden de laatste vraag goed beantwoorden, anders gaat het koppel er met de winst vandoor.

Lees ook: Gordon en Robert ten Brink zoeken nieuwe RTL-presentator in Screentest

Gordon door de bocht
Naast het stellen van bizarre vragen kan de kijker ook genieten van het vlijmscherpe commentaar van presentator Gordon bij het presenteren van de mogelijke antwoorden. De zanger laat geen mogelijkheid onbenut om te strooien met grappen. Kortom, een spelavond met blije winnaars, leerzaam lachen en verbazing alom.

Dat Verzin Je Niet! is vanaf zondag 13 januari elke week te zien om 21.30, op SBS6.

Tags: finale, presentator, tweetal, bocht, honderd, quiz, gordon, winnaars, lachen, zondag, spelshow, strooien, bedrag, kijker, commentaar, sbs6, foute, geld, zanger, publiek, fout, ronde, presenteren, koppel, grappen, geldbedrag, winst, twee

ACTUELE VIDEO'S Meer video's »


ACTUEEL TV-NIEUWS Meer tv-nieuws »