Kevin Hart trekt zich terug voor presentatie Oscars na Twitterschandaal

Kevin Hart trekt zich terug voor presentatie Oscars na Twitterschandaal
Academy Awards moet op zoek naar een nieuwe presentator

Nieuws :

Oude tweets met anti-homo uitspraken van de Amerikaanse komiek en acteur Kevin Hart, die speelde in de film Nightschool, zorgde voor aardig wat ophef op Twitter. De tweets, die Kevin Hart begin deze eeuw de wereld inslingerde, werden wereldnieuws, nadat bekend werd dat Hart de Oscars, officieel de Academy Awards, op 24 februari zou gaan presenteren.

Homozoon grootste angst voor Hart
Hart vermeldde in zijn oude tweets dat hij het gay vond voor zijn zoon om met poppenhuizen te spelen. Als de komiek zijn zoon met een poppenhuis zou zien spelen, dan zou hij het ding op zijn hoofd kapotslaan. Verder vertelde Kevin Hart in een comedyshow in 2019 dat het zijn grootste angst zou zijn, dat zijn zoon homo zou zijn. "Ik ben geen homofoob", zei Hart volgens de site van de NOS. "Doe wat je wil, wees gelukkig. Maar ik als heteroseksuele man, als ik kan voorkomen dat mijn zoon homo wordt, dan doe ik dat." Naast de poppenhuistweet heeft Hart de afgelopen jaren honderden anti-homotweets verstuurd. Hiervan heeft hij sommige inmiddels verwijderd. Het woord "homo" gebruikte hij soms als scheldwoord.

Excuses
De organisatie achter de Oscars vroeg Hart om zijn excuses te maken voor zijn homofobe uitspraken op Twitter, maar de acteur weigerde dit. Eerder zei hij, volgens de NOS, dat mensen niet zo moeilijk moeten doen over zijn oude tweets. Toen Kevin Hart uiteindelijk spijt kreeg, was het al te laat. De acteur laat in een bericht op Twitter weten dat hij "geen afleiding wil zijn op een avond die gaat om het vieren van zo veel getalenteerde artiesten. Ik wil mijn excuses aanbieden aan de LHBT-gemeenschap voor mijn ongevoelige uitspraken uit het verleden.”

Een nieuwe presentator voor de Oscars
Wie Kevin Hart gaat vervangen is nog niet bekend. Een vervanger vinden kan nog wel eens een hele opgave worden, want "De kans dat je een boel kritiek over je heen krijgt is groot", zei filmjournalist Robbert Blokland in het NOS Radio 1 Journaal. "Of je bent niet grappig, of je bent te grappig, of je bent niet van onomstreden gedrag." Blokland heeft wel suggesties voor een nieuwe presentator: "Ik heb nog geen namen horen rondzingen. Misschien dat ze de presentator van vorig jaar, Jimmy Kimmel, opnieuw kunnen vragen. En anders is Ellen DeGeneres wel een veilige keuze. Mensen vinden haar heel leuk en zij vertegenwoordigt de lhbt-gemeenschap."

De Nederlandse film Bankier van het verzet maakt in de 2019-editie kans op een felbergeerde Oscar.

Bekijk ook: "De Oscars zijn eigenlijk heel erg saai".

De 91e editie van de Academy Awards-uitreiking vindt op 24 februari plaats in het Dolby Theatre in Los Angeles. Houd Gids.tv in de gaten voor meer nieuws over de uitzending van de Oscars op de Nederlandse tv.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Kevin Hart trekt zich terug voor presentatie Oscars na Twitterschandaal of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV