Netflix-filmrecensie: Mowgli: Legend of the Jungle

Netflix-filmrecensie: Mowgli: Legend of the Jungle
Duister Jungle Book-verhaal met twist

Kijktip :

Sinds afgelopen vrijdag is de nieuwe film Mowgli: Legend of the Jungle te zien op Netflix. De film is een nieuwe versie van Disney's blockbuster The Jungle Book. Gids.tv heeft de film gezien. Lees hier de Netflix-filmrecensie van Mowgli: Legend of the Jungle.

Het verhaal
De film volgt de opvoeding van het mensenkind Mowgli door een wolvenroedel in de jungle van India. Terwijl hij de vaak harde regels van het oerwoud leert kennen, wordt Mowgli, onder de voogdij van de beer Baloo en de panter Bagheera, door de dieren in de jungle geaccepteerd als een van hen. Op één iemand na: de tijger Shere Khan. Er liggen echter mogelijk grotere gevaren op de loer in de jungle, wanneer Mowgli oog in oog komt te staan met zijn eigen soort.

Beoordeling van Gids.tv
Om gelijk maar met de deur in huis te vallen: de film Mowgli: Legend of the Jungle schiet tekort bij de baanbrekende live-action versie The Jungle Book van Disney. Dit komt omdat de animatie duidelijk een stuk minder is. Toch maakt de stoere poging van debuutregisseur en acteur Andy Serkis indruk.

Dikke aanrader
De film kent een duistere sfeer en toch een ander verhaal. Daarnaast zorgt een lange lijst van bekende Hollywoodacteurs voor de stemmen. Zo is de duistere slang Kaa ingesproken door Cate Blanchett en aan de angstaanjagende tijger Shere Khan heeft acteur Benedict Cumberbatch zijn stem gegeven. Mowgli is een sterke film, maar net wat minder als je het vergelijkt met zijn wonderschone voorganger uit 2016.

Cast
Naast Christian Bale (American Hustle) en Benedict Cumberbatch (Doctor Strange) zijn ook stemmen te horen van Naomie Harris (Moonlight) en Cate Blanchett (Carol). De regie is van Andy Serkis (Lord of the Rings).

Mowgli: Legend of the Jungle is vanaf 7 december te zien op Netflix. Genre: Avontuur, Drama. Tijdsduur: 104 minuten. Bekijk Mowgli hier.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Netflix-filmrecensie: Mowgli: Legend of the Jungle of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV