Top 10: Hoog gewaardeerde films op Netflix (januari 2022)

Top 10: Hoog gewaardeerde films op Netflix (januari 2022)
Met oorlogsfilm Schindler's List, Shawshank Redemption en meer

Kijktip :

Streamingdienst Netflix heeft nog steeds heel veel kwaliteitsfilms op de dienst staan. Gids.tv heeft een selectie gemaakt van alleen maar ijzersterke producties met een IMDb-score van gemiddeld een 8.

The Shawshank Redemption (1994)

Gids.tv: ★★★★★ | IMDb ★ 9,3

Bron: Castle Rock Ent.
Bankier Andy Dufresne wordt veroordeeld voor de moord op zijn vrouw en haar minnaar. Hij beweert onschuldig te zijn, maar toch moet hij achter de tralies in de Shawshank-gevangenis. Lees hier waar je The Shawshank Redemption kunt kijken.

The Dark Knight (2008)

Gids.tv: ★★★★★ | IMDb ★ 9,0

Bron: Warner Bros.
Met de hulp van luitenant Jim Gordon en de toegewijde nieuwe openbaar aanklager, Harvey Dent, wil Batman de georganiseerde misdaad in Gotham voorgoed uitroeien. Dit drietal gaat in eerste instantie doeltreffend te werk, maar ze vallen ten prooi aan een opkomend meesterbrein, The Joker. Lees hier waar je The Dark Knight kunt kijken.

Schindler's List (1993)

Gids.tv: ★★★★★ | IMDb ★ 8,9

Bron: Universal Pictures
Oskar Schindler is een ijdele en hebberige Duitse zakenman die tijdens het Nazi-regime plotseling zeer menselijke trekjes begint te vertonen wanneer hij besluit om zijn fabriek te gaan gebruiken als vluchtplaats voor Joden. Lees hier waar je Schindler's List kunt kijken.

Fight Club (1999)

IMDb ★ 8,8

20th Century Fox
Verzekeringsinspecteur Jack lijdt aan chronische slapeloosheid en is een trouw bezoeker van praatgroepen. Hij probeert wanhopig uit zijn oersaaie bestaan te ontsnappen en de ontmoeting met Tyler Durden, een charismatische zeepverkoper met een bizarre levensfilosofie, komt als geroepen. Lees hier waar je Fight Club kunt kijken.

Forrest Gump (1994)

Gids.tv: ★★★★★ | IMDb ★ 8,8

Bron: Paramount
De film vertelt het verhaal van de simpele ziel Forrest Gump. Hij heeft weliswaar een veel lager IQ dan gemiddeld, maar dat weerhoudt hem er niet van om een grote rol te spelen bij diverse belangrijke gebeurtenissen in de Amerikaanse geschiedenis. Lees hier waar je Forrest Gump kunt kijken.

The Matrix (1999)

Gids.tv: ★★★★★ | IMDb ★ 8,7

Bron: Warner Bros.
Computerhacker Neo kampt al jaren met het gevoel dat er iets niet klopt in het leven. Hij wordt benaderd door Morpheus, die hem confronteert met de werkelijkheid: de wereld is totaal verwaarloosd en wordt gedomineerd door kunstmatige intelligentie. Lees hier waar je The Matrix kunt kijken.

Goodfellas (1990)

Gids.tv: ★★★★★ | IMDb ★ 8,7

Bron: Winkler Films
Goodfellas vertelt het waargebeurde verhaal van gangster Henry Hill. Hij droomt er al op jonge leeftijd van om bij de maffia te horen, en wanneer de gerespecteerde gangster Jimmy Conway hem onder zijn hoede neemt, klimt hij snel op binnen de rangen van de maffia. Lees hier waar je Goodfellas kunt kijken.

Se7en (1995)

Gids.tv: ★★★★★ | IMDb ★ 8,6

Bron: New Line Cinema
De New Yorkse politiedetective Somerset moet nog zeven dagen werken voor hij met pensioen gaat. In die periode moet hij zijn enthousiaste, maar onervaren opvolger David Mills opleiden. Samen ontdekken ze het spoor van een seriemoordenaar. Lees hier waar je Se7en kunt kijken.

Interstellar (2014)

Gids.tv: ★★★★½ | IMDb ★ 8,6

Bron: Warner Bros.
In de toekomst zijn regeringen en economieën over de hele wereld ingestort. Voedsel is schaars, ruimtevaartorganisatie NASA bestaat niet meer en de twintigste eeuw, de jaren van ongekende vervuiling op aarde, is de grote schuldige. Lees hier waar je Interstellar kunt kijken.

Spirited Away (2001)

IMDb ★ 8,6

Bron: Studio Ghibli
Tijdens de verhuizing van haar familie naar een buitenwijk wandelt Chihiro, een 10-jarig meisje, een wereld binnen die geregeerd wordt door heksen en monsters, waar mensen veranderd worden in dieren. Chihiro moet in een groot badhuis werken om te overleven. Lees hier waar je Spirited Away kunt streamen.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV