Top 10 bioscoopfilms januari 2019

Top 10 bioscoopfilms januari 2019
Met Glass, The Favourite en meer

Film :

Het nieuwe jaar start met een reeks goede filmproducties, waaronder een nieuwe film met Sylvester Stallone (Creed II). Bekijk hieronder een selectie (volgorde op datum van release) die Gids.tv maakte van de nieuwe films in de maand januari 2019.

Benieuwd naar de film? Klik bij de beschrijving op de link voor meer info en de trailer van de film. Bekijk hier op Gids.tv ook alle nieuwe filmrecensies van films in de bioscoop en on-demand.

1. The Favourite (3 januari)
Deze film heeft al 74 filmprijzen gewonnen en 207 nominaties, waaronder vijf Golden Globes. Ook de recensies zijn vol lof over deze Engelse koningin Anne, begin achttiende eeuw. Lees hier meer over de film The Favourite.

2. Replicas (3 januari)
Acteur Keanu Reeves in een spiksplinternieuwe sciencefictionthriller. Hij heeft de gave om zijn eigen gezin te klonen. Gids.tv heeft de film al eerder mogen zien, dus lees hier de filmrecensie van Replicas.

3. White Boy Rick (3 januari)
Matthew McConaughey speelt de hoofdrol in deze misdaadfilm vol drugsbaronnen en criminaliteit. De film is gebaseerd op het leven van Richard Wershe Jr., die in de jaren 1980 de jongste FBI-informant ooit werd. Bekijk de trailer van White Boy Rick.

4. Stan & Ollie (10 januari)
Een hartverwarmend verhaal over een van de bekendste duo's in de wereld: Stan Laurel & Oliver Hardy. Ook wel bekend als de dikke en de dunne. Hoog tijd dat deze legendarische iconen een film krijgen. Lees hier meer over de film Stan & Ollie.

5. Welcome to Marwen (10 januari)
Oscarwinnaar Robert Zemeckis, van onder andere de films Forrest Gump en Flight, komt met een ontroerend en waargebeurd verhaal over een hevige strijd van een gebroken man, die ontdekt hoe creatieve verbeeldingskracht de menselijke geest kan genezen. Lees hier meer over de film Welcome to Marwen.

6. Creed II (10 januari)
Michael B. Jordan (Black Panther) schittert wederom in het tweede deel van deze sportfilm. De bokshandschoenen zijn zeker nog niet aan de wilgen gehangen. Ook Rocky (Sylvester Stallone) komt met wijze raad, of slaat je knock-out. Lees hier meer over de film Creed II.

7. Free Solo (10 januari)
Een nieuwe documentaire over de rotsklimmer Alex Honnold. Hij heeft één levenslange droom: het beklimmen van de beroemste rotswand van de wereld, de één kilometer hoge El Capitan in Yosemite National Park. Letterlijk adembenemend en levensgevaarlijk, maar voor hem de ultieme sportprestatie. Lees hier meer over de documentaire Free Solo.

8. How To Train Your Dragon: The Hidden world(16 januari)
Dreamworks heeft al een prachtige trailer vrijgegeven over deze leuke animatiefilm. De onwaarschijnlijke vriendschap tussen een jonge Viking en een Helleveeg-draak. Lees hier meer over de film How To Train Your Dragon 3.

9. Glass (17 januari)
Een film van regisseur M. Night Shyamalan. We gaan terug in de tijd naar de film Unbreakable. Doe dat in de mix met de spannende film Split en je hebt de explosieve thriller Glass. Met hoofdrollen voor Samuel L. Jackson, James McAvoy en Bruce Willis. Bekijk hier de trailer van de film Glass.

Samuel L. Jackson, James McAvoy en Bruce Willis in de film Glass

10. Green Book (31 januari)
Met een prachtige cast is Green Book misschien nu al wel een dikke must-see. We zien Viggo Mortensen (uitsmijter en chauffeur) samen met Mahershala Ali (pianist) in een gevaarlijke reis door Amerika. Lees hier meer over de film Green Book.

Bekijk ook de Top 10 beste films van 2018

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV