Filmrecensie: The Favourite

Filmrecensie: The Favourite
Olivia Colman als koningin in verrukkelijk kostuumdrama

Film :

Afgelopen donderdag is de nieuwe film The Favourite in première gegaan in Nederland. De film speelt zich af als de 18e eeuw nog maar net is begonnen. Engeland is in oorlog met Frankrijk. Desondanks vieren eendenraces en het eten van ananas hun hoogtijdagen. Gids.tv heeft de film gezien. Lees hier de filmrecensie van The Favourite.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze filmrecensies.

Intriges, woedeuitbarstingen en haat
Koningin Anne (Olivia Colman) zit op de troon, maar haar gezondheid is broos. In haar plaats regeert vriendin Lady Sarah (Rachel Weisz) over het land. Zij draagt tegelijkertijd zorg voor Annes zwakke gezondheid. Maar dan arriveert de charmante Abigail (Emma Stone), die een grote indruk maakt. Sarah wil echter haar eigen ambities waar maken en daar laat ze geen man, vrouw, konijn, politiek of poederdoos tussenkomen.

Olivia Colman prachtig als Koningin Anne

Beoordeling van Gids.tv
Filmcritici zijn bijna unaniem lyrisch over The Favourite. Deze productie won al vele belangrijke filmprijzen. In de burleske Britse hofkomedie wordt alles uit de kast getrokken als het gaat om kostuums en sfeer. Naast fantastische rollen voor Emma Stone en Rachel Weisz, is er één vrouw die met de meeste credits wegloopt. Dat is Olivia Colman als de bijna geschifte koningin Anne. Prachtig acteerwerk laat deze vrouw zien, in een wervelwind van emoties. Als kijker wacht je wel op een grote finale, maar die blijft jammer genoeg uit.

Cast
Naast Olivia Colman (Locke) zijn ook Emma Stone (La La Land), Rachel Weisz (My Cousin Rachel) en Nicholas Hoult (Warm Bodies) te zien in deze film. De film is geregisseerd door Yorgos Lanthimos (The Killing of a Sacred Deer).

The Favourite is vanaf 3 januari 2019 te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: Drama, Comedy. Tijdsduur: 120 minuten. Lees hier meer over de film The Favourite.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV