Dit zijn de grote kanshebbers voor de Golden Globes

Dit zijn de grote kanshebbers voor de Golden Globes
Lady Gaga's A Star is Born en The Favourite en meer

Nieuws :

De Amerikaanse filmwereld maakt zich op voor de eerste grote prijzenregen van dit seizoen, de Golden Globes. De prijzen worden in de nacht van zondag op maandag uitgereikt door de Hollywood Foreign Press Association, de club van buitenlandse filmcritici in Los Angeles. Het evenement wordt gepresenteerd door Andy Samberg en Sandra Oh. De films Vice, A Star is Born, The Favourite en Green Book zijn de grootste kanshebbers.

Graadmeter voor de Oscars
Bij de Golden Globes kunnen de champagneflessen open; met een opbrengst van 41 miljard wereldwijd was 2018 een recordjaar voor de filmindustrie. Dit was mede te danken aan grote producties die over de hele wereld volle zalen trokken, zoals Black Panther, Avengers: Infinity War en Bohemian Rhapsody. De derde remake van klassieker A Star is Born met Lady Gaga lijkt zondag de beste kaarten te hebben om met de grootste prijzen naar huis te gaan.

Lady Gaga en Bradley Cooper in A Star is Born

Bizarre driehoeksverhouding
In de categorie beste komedie heeft de film The Favourite de meeste kans. Deze bizarre komedie gaat over drie vrouwen aan het Britse hof begin achttiende eeuw. Actrice Olivia Colman, die de geschifte Queen Anne speelt, is favoriet als beste actrice in een komedie. Ook acteur Christian Bale gaat misschien wel in de prijzen vallen, voor zijn vertolking van vice-president Dick Cheney in de biopic Vice.

De uitreiking van de Golden Globes vindt plaats op 6 januari 2019. De uitreiking van de prijzen wordt dit jaar helaas niet uitgezonden op de Nederlandse televisie.

Bekijk hier de trailers van de genomineerde films

Beste dramafilm


Beste musical- of komediefilm

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV