Filmrecensie: Mary Queen of Scots

Filmrecensie: Mary Queen of Scots
Margot Robbie en Saoirse Ronan strijden om één troon

Film :

Afgelopen donderdag is het kostuumdrama Mary Queen of Scots in première gegaan in de Nederlandse bioscopen. Met topactrice Saoirse Ronan als de katholieke Schotse koningin Mary Stuart en Margot Robbie als de Engelse protestantse koningin Elizabeth I. Een koningshuis in politieke paniek. Lees hier de filmrecensie van de film Mary Queen of Scots.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze filmrecensies.

Intriges, politieke agenda's en jaloersie
Het verhaal van de film gaat over koningin Mary Stuart. Zij is na twee jaar huwelijk al weduwe geworden, nadat haar Franse echtgenoot op een tragische wijze isoverleden. Ze keert op haar achttiende al terug naar haar thuisland, waar haar broer de baas is. Mary is niet van plan om weer in het huwelijksbootje te stappen. Ze steekt een uitgestrekte hand uit naar koningin Elisabeth, om in vrede met elkaar om te gaan. In Londen hebben ze echter hele andere plannen. Elizabeth stuurt zelfs een mogelijke huwelijkskandidaat naar Edinburgh in de hoop dat Mary zou toe happen.

Margot Robbie als Mary’s tegenspeelster Queen Elizabeth I in ‘Mary Queen of Scots.

Beoordeling van Gids.tv
Met een trage start komt het verhaal in de film langzaam op gang. Maar eenmaal op dreef is dit kostuumdrama een krachtige motor. Dit komt mede door een fantastische cast. De beide hoofdrolspeelsters Saoirse Ronan (Lady Bird) en Margot Robbie (I, Tonya) leveren sterke en indrukwekkende prestaties in hun respectieve rollen als vorstinnen. Sterke vrouwenrollen in het sfeervolle decor van Schotland op zijn mooist. Voor liefhebbers van kostuumdrama vol intriges is een bezoekje aan de bioscoop het meer dan waard.


Cast
Naast Saoirse Ronan (The Grand Budapest Hotel) en Margot Robbie (The Wolf of Wall Street) zijn ook Guy Pearce (Brimstone), David Tennant (Bad Samaritan) en Jack Lowden (Dunkirk) te zien in deze film. Deze film is het debuut voor regisseur Josie Rourke.

Mary, Queen of Scots is vanaf 17 januari 2019 te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: Drama, Biografie. Tijdsduur: 124 minuten. Lees hier meer over de film Mary, Queen of Scots.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV