Rocky Week op RTL 7: alle 7 films te zien

Rocky Week op RTL 7: alle 7 films te zien
Van Rocky tot Creed

Kijktip :

RTL 7 zendt tussen zaterdag 19 en donderdag 24 januari alle Rocky-films uit. Met de nieuwste film uit de reeks, Creed II, nu in de bioscopen, kan u de komende week genieten van een waar Rocky-feest!

Creed II is nu te zien in de bioscopen. Lees hier de filmrecensie.

Rocky (zaterdag 19 januari, 22:05)
De allereerste Rocky-film uit 1976 laat het legendarische gevecht tussen Rocky Balbao en Appolo Creed (Carl Weathers) zien, en blijft voor altijd een van de beste sportfilms aller tijden. De film won 10 Oscars. Hoofdrol is voor Sylvester Stallone, die de film ook schreef. De regie is van John G. Avildsen. IMDB: 8.1. Op zaterdag 19 januari wordt hij uitgezonden.

Rocky II (zondag 20 januari, 21:30)
De sequel van Rocky kwam in 1979. De film, die net als zijn voorganger is geschreven door hoofdrolspeler Stallone, gaat in op het familieleven van Rocky Balboa. Sylvester Stallone is regisseur, schrijver en hoofdrolspeler in deze film. IMDB: 7.2. Op zondag 20 januari wordt hij uitgezonden.

Rocky III (maandag 21 januari, 22:15)
In deze film neemt Rocky het op tegen opkomend bokser Clubber Lang, gespeeld door Mr. T (ook wel bekend als B.A. in The A-Team). Sylvester Stallone is opnieuw regisseur, schrijver en hoofdrolspeler in deze film. IMDB: 6.8. Op maandag 21 januari wordt hij uitgezonden.

Rocky IV (dinsdag 22 januari, 20:30)
De grootste cultfilm van alle Rocky-films is Rocky IV. Met Dolph Lundgren in de legendarische rol van Ivan Drago, de Russische bokser. In het verlengde van deze film staat Creed II, waarbij Michael B. Jordan's Adonis Creed het opneemt tegen de zoon van Ivan, Victor Drago. Sylvester Stallone is opnieuw regisseur, schrijver en hoofdrolspeler in deze film. IMDB: 6.8. Op dinsdag 22 oktober is deze film te zien.

Rocky V (dinsdag 22 januari, 22:15)
Het slechtst ontvangen deel uit de reeks is Rocky V uit 1990. In deze film is Rocky zelf gestopt met boksen, en traint een nieuwe rekruut, Tommy Gunn. Hoofdrol is opnieuw voor Sylvester Stallone, die de film ook schreef. De regie is van John G. Avildsen. IMDB: 5.2. Op dinsdag 22 oktober wordt hij uitgezonden.

Rocky Balboa (woensdag 23 januari, 20:30)
Het zesde en laatste deel uit de reeks laat het allerlaatste gevecht van Rocky Balboa zien. De film kwam uit in 2006. Hoofdrol is opnieuw voor Sylvester Stallone, die de film ook schreef. De regie is van John G. Avildsen. IMDB: 7.2. Op woensdag 23 januari wordt hij uitgezonden.

Creed (donderdag 24 januari, 20:30)
Creed is een spin-off van de zes Rocky-films. Adonis Creed (Michael B. Jordan) vraagt aan de gepensioneerde Rocky Balboa (Sylvester Stallone) of hij zijn trainer wil worden. Naast Stallone en Jordan spelen o.a. Tessa Thompson (Thor: Ragnarok) en Graham McTavish (Rambo) de bijrollen. Regie is van Ryan Coogler. IMDB: 7.6. Op donderdag 24 januari wordt hij uitgezonden.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Rocky Week op RTL 7: alle 7 films te zien of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV