Filmrecensie: How To Train Your Dragon 3

Filmrecensie: How To Train Your Dragon 3
Een mooi afscheid voor Hikkie en zijn Helleveeg-draak

Film :

Afgelopen woensdag is de gloednieuwe Dreamworks productie How To Train Your Dragon 3 in première gegaan in de Nederlandse bioscopen. Zakdoeken paraat, want dit is de laatste animatiefilm met helden Hikkie en de helleveeg-draak Tandloos in de hoofdrol. Lees hier de filmrecensie van How To Train Your Dragon 3.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze filmrecensies.

Het beloofde land
Het verhaal gaat verder waar How To Train Your Dragon 2 is gestopt. De onwaarschijnlijke vriendschap van Viking Hikkie en zijn Helleveeg-draak Tandloos staat centraal. Ze ontdekken in deze film hun lotsbestemming. Hikkie wordt de leider van het dorp Berk, en ontdekt dat er meer Helleveeg-draken zijn en dat zij bedreigd worden. Hikkie moeten een keuze maken: de strijd aangaan tegen de gevaarlijkste schurk ooit, of naar een verborgen drakenland te vertrekken.

Hiccup en Astrid in How To Train Your Dragon 3

Beoordeling van Gids.tv
Misschien is deze animatiefilm niet zo episch als het eerste en tweede deel, maar het is zeker weer een feest om de Vikingen en draken in actie te zien. De beelden zijn weer prachtig en kleurrijk. Er wordt wederom een leuk en spannend verhaal verteld, waar menig drakenhart sneller van gaat kloppen. Ook de humor blijft sterk, in deze animatiefilm voor jong en oud. Als het einde nadert, kan je niet anders dan toch een traantje wegpinken. Want een vaarwel doet echt wel pijn.


Cast
In de Engelse versie zijn de stemmen te horen van onder andere Jay Baruchel (The Sorcerer's Apprentice) en Cate Blanchett (Thor: Ragnarok). Voor de Nederlands ingesproken versie zijn Patrick Martens en Terence Schreurs te horen. De film is geregisseerd door Dean Deblois (Lilo & Stitch).

How to Train Your Dragon: The Hidden World is vanaf 16 januari 2019 te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: Animatie, Avontuur. Tijdsduur: 104 minuten. Lees hier meer over de film How to Train Your Dragon 3.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Filmrecensie: How To Train Your Dragon 3 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier