Filmrecensie: Green Book

Filmrecensie: Green Book
Mahershala Ali en Viggo Mortensen in klein meesterwerk

Film :

Vanaf heden draait de nieuwe film Green Book in de Nederlandse bioscopen. Twee totale tegenpolen op een reis dwars door Amerika. De lompe uitsmijter Tony Vallelonga en de zeer beroemde donkere pianist Don Shirley staan centraal in een hartverwarmende feelgood-film over racisme. Lees hier de filmrecensie van Green Book.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze filmrecensies.

Gevaarlijke roadtrip
New York 1962. We ontmoeten de Italiaans- Amerikaanse uitsmijter Tony Vallelonga, beter bekend als Tony Lip. Een rouwdouwer met racistische neigingen, maar ook een klein hartje. Als hij tijdelijk zijn baan verliest omdat de club waarvoor hij werkt wordt verbouwd, wordt hem een klus aangeboden als chauffeur van een beroemde, donkere pianist. Deze Don Shirley gaat twee maanden op tournee door het Zuiden, waar nog strenge segregatiewetten gelden en volop racisme heerst. Hij kan dus wel een sterke reisgenoot gebruiken. En dus gaan de lompe uitsmijter en de verfijnde intellectueel samen op reis.

Viggo Mortensen en Mahershala Ali in Green Book

Beoordeling van Gids.tv
Hollywood is gek op dit soort waargebeurde verhalen over twee totaal verschillende mensen die samen moeten werken. Alle credits gaan naar de fantastische acteurs Mahershala Ali en Viggo Mortensen, die zomaar eens blinkend Oscargoud kunnen ophalen voor deze film. Met veel humor en feelgood-momenten komt echter ook ernstig racisme voorbij, wat als een rode lijn door de film loopt. Juist door dit contrast en het verschil tussen de hoofdpersonen komt de ware magie in deze vriendschap tot leven. Green Book is niet orgineel, maar in dit genre een absoluut meesterwerk.


Cast
Naast Viggo Mortensen (The Lord of the Rings) en Mahershala Ali (Moonlight) zijn ook Linda Cardellini (Brokeback Mountain), Dimiter D. Marinov (The Americans) en Mike Hatton (Vigilante Diaries) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Peter Farrelly (There's Something About Mary).

Green Book is vanaf 31 januari te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: Drama. Tijdsduur: 130 minuten. Lees hier meer over de film Green Book.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Filmrecensie: Green Book of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV