Filmrecensie: Alita: Battle Angel

Filmrecensie: Alita: Battle Angel
Robert Rodriguez maakt revolutionair visueel spektakel

Film :

Vanaf 14 februari is de nieuwe film Alita: Battle Angel van de makers van Avatar te zien in de Nederlandse bioscopen. Het zal je maar overkomen: je wordt gevonden op een hoop schroot en vervolgens weer opgelapt tot robot. Lees hier de filmrecensie van Alita: Battle Angel.

Reddende engel
Het verhaal van Alita: Battle Angel speelt zich een aantal eeuwen in de toekomst af. De achtergelaten cyborg Alita (Rosa Salazar) wordt gevonden op de vuilnisbelt van Iron City door de cyber-arts Ido (Christoph Waltz). Hij neemt de bewusteloze Alita mee naar zijn kliniek. Wanneer Alita ontwaakt, heeft ze geen herinneringen. Ze heeft geen idee wie ze is en herkent de wereld waar ze zich in bevindt niet. Alles is nieuw voor Alita, ook de gevaren van Iron City.

Rosa Salazar en Ed Skrein in de film Alita: Battle Angel

Beoordeling van Gids.tv
Regisseur Robert Rodriguez en James Cameron (Avatar) hebben alles uit de kast getrokken om van de mangaverfilming Alita: Battle Angel een overdonderd visueel spektakel te maken. In grote lijnen is dit ook zeker gelukt. Alita wordt gespeeld door actrice Rosa Salazar wiens complete acteerwerk werd vastgelegd met motion capture. Vooral op groot IMAX scherm zie je elk detail en de grote ogen van dit personage, wat er prachtig uitziet. De film verliest wel wat snelheid in het middenstuk, maar als er actie is, gaat deze film helemaal los. De grote vraag is natuurlijk of het grote publiek gecharmeerd is van dit soort films. Want dan is een deel twee dichterbij dan ooit.

Cast
Naast Rosa Salazar (The Maze Runner) en Christoph Waltz (Django Unchained), zijn ook Mahershala Ali (Green Book), Ed Skrein (Deadpool) en Jennifer Connelly (Only the Brave) te zien in deze film. De film is geregisseerd door James Cameron (Avatar).

Alita: Battle Angel is vanaf 14 februari 2019 te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: Science Fiction, Actie, Komedie. Tijdsduur: 122 minuten. Lees hier meer over de film Alita: Battle Angel.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Filmrecensie: Alita: Battle Angel of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV