Documentaire Polyamorie te zien bij Videoland

Documentaire Polyamorie te zien bij Videoland
Docu vanaf 20 februari te zien

Docu :

De documentaire Polyamorie - als liefde niet op kan is vanaf 20 februari te zien bij Videoland. In deze documentaire worden mensen gevolgd die een liefdesrelatie hebben met meerdere mensen tegelijkertijd.

Tegenwoordig starten steeds meer mensen met een open relatievorm, oftewel het aangaan van meerdere liefdesrelaties tegelijkertijd. In Polyamorie staan de persoonlijke verhalen van mensen met polyamoreuze relaties centraal. De docu laat de mooie kanten zien, maar ook de problemen die komen kijken in een maatschappij die niet gericht is op dit soort relaties.

Diverse deskundigen geven in de docu uitleg, cijfers en feiten over dit fenomeen. Onder hen een socioloog, een filosoof, een relatietherapeut en een wetenschapsjournalist. Polyamorie roept immers veel vragen op. Allereerst is er de vraag waarom? Waarom kiezen mensen voor deze relatievorm en heeft het kans van slagen? Ook wordt er stilgestaan bij de problemen waar polyamoristen tegenaan lopen in een wereld waarin monogamie de norm is.

Trouwens kan immers maar met twee mensen, maar een huis kopen ook. En wie wordt er vader als iemand in haar huwelijk een kind krijgt van een andere man? Hoe gaat men om met jaloezie? In de docu probeert men antwoord te geven op alle vragen.

Relaties
In de documentaire is aandacht voor diverse relaties. Zo heeft Isabeau een relatie met Felix, maar werd ook verliefd op Bas en Richard. Zij zullen een grote rol krijgen tijdens het huwelijk van Felix en Isabeau, terwijl Felix ook een geliefde is van Felix.

Sarah en Onno hebben twee kinderen en zijn al jaren getrouwd, maar Sarah werd verliefd op haar collega Jan. Ook Onno kreeg een andere relatie en inmiddels hebben Sarah, Onno en Jan samen een huis gekocht. Dat was met zijn drieen echter moeilijk te realiseren.

Ook de relatie van Joy wordt besproken. Tijdens haar huwelijk met Herman werd ze verliefd op de Deense Stella en kreeg met haar een relatie. Bij een bezoek aan Denemarken werd ze ook verliefd op Morten, met wie zij inmiddels een kind heeft. Herman heeft ondertussen een relatie met Melissa.

Polyamorie - Als liefde niet op kan is vanaf woensdag 20 februari te zien op Videoland.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Documentaire Polyamorie te zien bij Videoland of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV