De 5 grootste kanshebbers voor de Oscars 2019

De 5 grootste kanshebbers voor de Oscars 2019
Dit weekend rode lopers, galajurken, films en Oscargoud

Nieuws :

UPDATE: Alle Oscars zijn bekend. Kijk hier voor de belangrijkste winnaars. Bekijk ook de complete lijst met winnaars. Bekijk hier alle artikelen en video's over de Oscars 2019.

De Academy Awards, de belangrijkste filmprijzen van het jaar, worden dit jaar op zondag 24 februari uitgereikt in het Dolby Theatre in Hollywood, Los Angeles. De prijsuitreiking vindt plaats in de nacht van zondag op maandag om 02:00 Nederlandse tijd, en zal rond 6:30 klaar zijn. De uitreiking is uiteraard live op tv in Nederland. Er heerst een heuze Oscar-koorts. Gids.tv zet de grootste kanshebbers op een rij.

1. Bohemian Rhapsody (2018)
Bohemian Rhapsody lijkt boven zichzelf uit te stijgen. Deze film over de popgroep Queen is een doorslaand succes in de Nederlandse bioscopen. Hoofdrolspeler Rami Malek is de grootste kanshebber om het gouden beeldje voor 'beste mannelijke hoofdrol' mee naar huis te nemen. Ook is de film genomineerd in de categorie 'Beste film'. Bohemian Rhapsody is nu ook thuis te bekijken. Lees hier onze filmrecensie van Bohemian Rhapsody.

2. Green Book (2018)
Voor deze film Green Book lijkt de bioscoopbezoeker ook warm te lopen. Een hartverwarmend waargebeurd verhaal over een uitsmijter die een autorit door Amerika maakt met een klassieke pianist. Green Book is genomineerd voor vijf Oscars, waaronder de Oscars voor 'Beste film', 'Beste mannelijke bijrol' (Mahershala Ali) en 'Beste mannelijke hoofdrol' (Viggo Mortensen). Lees hier de filmrecensie van Green Book.

3. Roma (2018)
Het kan nog alle kanten op gaan, maar er bestaat een grote kans dat de Netflix-film Roma een Oscar krijgt voor 'Beste film' of 'Beste regisseur'. Roma wordt gezien als het nieuwste meesterwerk. Lees hier de filmrecensie van Roma op Gids.tv

4. Spider-Man: Into the Spider-Verse (2018)
Deze animatiefilm over Miles Morales/Spider-Man heeft de beste papieren om een Oscar te ontvangen voor Beste Animatiefilm. Internationaal won Spider-Man: Into the Spider-Verse al vele filmprijzen. Lees hier de filmrecensie van de Spider-Man: Into the Spider-Verse.

5. The Favourite (2018)
The Favourite heeft (samen met de film Roma) dit jaar de meeste nominaties voor de Oscars in de wacht gesleept. De film kreeg namelijk 10 nominaties, waaronder 'Beste Film' en 'Beste Regie'. Ook de hoofdrol van Oliva Colman is kanshebber. Colman speelde de geschifte Britse vorstin in de film. Lees hier de filmrecensie van de film The Favourite.

De Oscars-uitreiking is van zondag 24 op maandag 25 februari live om 02.00 uur te zien bij Net 5. De samenvatting van de uitreiking is op maandag 25 februari om 18.30 uur en 23.15 uur te zien bij Net 5.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV