Dit zijn de winnaars van de Oscars 2019

Dit zijn de winnaars van de Oscars 2019
91ste Academy Awards kent verrassende winnaars

Nieuws :

Op zondagnacht 25 februari vond de 91ste editie van de Academy Awards uitreiking plaats. De uitreiking van de Oscars vond dit jaar plaats in het Dolby Theatre, Los Angeles, California. Er zijn prijzen uitgereikt in 24 categorieën. Gids.tv zet de belangrijkste winnaars op een rij. Bekijk hier de complete lijst van winnaars en genomineerden

Beste film: Green Book
De Oscar voor de beste film gaat dit jaar naar de film Green Book. De film won ook al een Golden Globe voor beste film. De film won in deze categorie van onder andere Black Panther, A Star is Born en Bohemian Rhapsody.

Beste actrice (in een hoofdrol): Olivia Colman
De Oscar voor beste actrice in een hoofdrol is dit jaar voor Olivia Colman voor haar rol in The Favourite. Ze won voor de rol dit jaar ook al een Golden Globe. Colman won in deze categorie van onder andere Glenn Close (The Wife) en Lady Gaga (A Star is Born).

Beste acteur (in een hoofdrol): Rami Malek
De Oscar voor beste acteur in een hoofdrol is dit jaar voor Rami Malek voor zijn rol in Bohemian Rhapsody. Hij won voor de rol dit jaar al een Golden Globe. Malek won in deze categorie van onder andere William Dafoe (At Eternity's Gate), Christian Bale (Vice) en Bradley Cooper (A Star is Born)

Beste actrice (in een bijrol): Regina King
De Oscar voor beste actrice in een bijrol gaat dit jaar naar Regina King, voor haar rol in If Beale Street Could Talk. Regina King kreeg ook de Golden Globe in deze categorie. King won in deze categorie van onder andere Emma Stone, Rachel Weisz (The Favourite) en Amy Adams (Vice).

Beste acteur (in een bijrol): Mahershala Ali
De Oscar voor beste acteur in een bijrol is dit jaar voor Mahershala Ali, voor zijn rol in Green Book. Hij won voor de rol dit jaar al een Golden Globe en een Critics Choice Award, en won vorig jaar deze Oscar voor zijn rol in Moonlight. Ali won in deze categorie van onder andere Sam Rockwell (Vice) en Adam Driver (BlacKkKlansman).

Beste regie: Alfonso Cuarón
De Oscar voor beste regie gaat dit jaar naar Alfonso Cuarón voor zijn meesterwerk Roma. Hij won voor de rol dit jaar al een Golden Globe en een BAFTA. Hij won van o.a. Spike Lee (BlacKkKlansman) en Pawel Pawlikowski (Cold War).

Beste originele lied: Shallow (A Star Is Born)
De Oscar voor beste originele lied is dit jaar voor 'Shallow' uit de film A Star Is Born. Het lied werd tijdens de uitreiking ook gezongen door Bradley Cooper en Lady Gaga. Het nummer won van onder andere 'All the Stars' (Black Panther) en 'The Place Where Lost Things Go' (Mary Poppins Returns)

Beste muziek: Black Panther
De Oscar voor beste muziek is dit jaar voor componist Ludwig Göransson en producer Kendrick Lamar, die de filmmuziek voor Black Panther maakten. Ze wonnen deze categorie van onder andere Terence Blanchard (BlacKkKlansman) en Marc Shaiman (Mary Poppins Returns).

Beste animatiefilm: Spider-Man: Into the Spider-Verse
De Oscar voor beste animatiefilm is dit jaar voor Spider-Man: Into the Spider-Verse (Sony). De superhelden-animatiefilm won in deze categorie al een Golden Globe en een Critics Choice Award. Andere genomineerden waren Incredibles 2, Isle of Dogs, Mirai en Ralph Breaks the Internet.

Bohemian Rhapsody gaat met de meeste prijzen naar huis, namelijk vier. Roma neemt drie Oscars mee naar huis, net als Green Book en Black Panther. The Favourite wint er maar één. Bekijk hier alle winnaars en genomineerden.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Dit zijn de winnaars van de Oscars 2019 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV