Free Solo wint Oscar Beste Documentaire

Free Solo wint Oscar Beste Documentaire
Eerste Oscar voor productie van National Geographic

Nieuws :

Free Solo heeft tijdens de uitreiking van de Oscars 2019 de Oscar gewonnen in de categorie Beste Documentaire. Deze zeer spannende docu volgt met spectaculaire beelden de extreme klimmer Alex Honnold. Deze man kent geen angst en klimt bergen zonder beveiliging.

Bloedstollende beelden
De documentaire volgt bergwandbeklimmer Alex Honnold, die de ruim 900 meter hoge rotswand El Capitan in het Amerikaanse Yosemite Park zonder touw gaat beklimmen. Niet alleen de Nederlandse filmpers, maar iedereen die de documentaire al heeft gezien omschrijft hem als ‘weergaloos’ en ‘zenuwslopend’. Bekijk hieronder de trailer van Free Solo.

Eerste Oscar voor National Geographic
Free Solo heeft de Oscar dus gewonnen. Het is de eerste Oscarnominatie ooit voor een productie van National Geographic. De film was een van de vijf kanshebbers in de categorie Documentary Feature (lange documentaire, en won onder andere van de documentaire Of Fathers and Sons en Hale County This Morning, This Evening.

Kijk hier waar je National Geographic op je tv kunt vinden.

De documentaire Free Solo is vanaf 4 maart 2019 te zien in de Nederlandse bioscopen, en wordt op woensdag 20 maart om 21.00 uur uitgezonden op National Geographic.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Free Solo wint Oscar Beste Documentaire of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV