Baudet, Dijkhoff, Jetten en Marijnissen debuteren in live RTL Verkiezingsdebat

Baudet, Dijkhoff, Jetten en Marijnissen debuteren in live RTL Verkiezingsdebat
Avond onder leiding van Frits Wester en Daphne Lammers

Nieuws :

Tijdens het RTL Verkiezingsdebat, dat op 7 maart live te zien is bij RTL 4, zullen er vier fractievoorzitters debuteren in een live tv-debat. Dat zijn Klaas Dijkhoff van de VVD, Lilian Marijnissen van de SP, Rob Jetten van D66 en Thierry Baudet van FvD.

Debutanten vs. ervaring
Zij zullen te zien zijn naast de fractievoorzitters die al ervaring hebben met een live tv-debat: Sybrand Buma van het CDA, Geert Wilders van de PVV, Jesse Klaver van GroenLinks en Lodewijk Asscher van de PvdA. Zij zullen het debat met elkaar aangaan over de thema's welvaart, traditie, klimaat en migratie. Deze acht partijen zijn volgende de peilingen van de Peilingwijzer de grootste partijen van Nederland.

Debatleiders
Het debat vindt plaats in de Rode Hoed in Amsterdam en staat onder leiding van politiek verslaggever Frits Wester en RTL Nieuwspresentatrice Daphne Lammers. In verschillende rondes zullen de fractievoorzitters van de partijen in debat gaan over de verschillende thema's. Zij hebben daarbij de kans om ook een één-op-één debat aan te gaan met een tegenstander naar keuze.

Het RTL Verkiezingsdebat is het eerste live tv-debat voor de Provinciale Statenverkiezingen op woensdag 20 maart. Daarbij staat onder andere de zetelverdeling in de Eerste Kamer op het spel. Het is daarbij nog maar de vraag of de huidige coalitie de meerderheid in de Eerste Kamer behoudt.

Het RTL Verkiezingsdebat is donderdag 7 maart om 20.30 uur live te zien bij RTL 4.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Baudet, Dijkhoff, Jetten en Marijnissen debuteren in live RTL Verkiezingsdebat of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier