Wat moet je doen als je in een aanslag terecht komt?

Wat moet je doen als je in een aanslag terecht komt?
Paniek in de menigte

Kijktip :

Het zou een keer kunnen gebeuren: je staat in een grote menigte en er wordt een aanslag gepleegd. Bijvoorbeeld op een station of bij een concert. Aanslagplegers kiezen vaak drukke locaties uit. Wat doe je in zo'n geval? De Kennis van Nu onderzoekt hoe we ons het best kunnen voorbereiden op een plotselinge panieksituatie.

De vragen die centraal staan: hoe reageer jij bij angst? En wat doen de mensen om je heen? Hoe kom je veilig weg? Onderzoekers gebruiken virtual reality om calamiteiten in menigtes na te bootsen. Zo kunnen ze zien hoe ze steden, stations en luchthavens evacuatieproof kunnen maken. Met serious games wordt onderzocht hoe individuen in de menigte reageren tijdens een ramp.

Met een virtuele versie van zichzelf doet Elisabeth van Nimwegen in het programma De Kennis van Nu mee aan een virtuele evacuatie. Diederik Jekel wordt in een staat van paniek gebracht door hem onder stroom te zetten zodat hij kan voelen wat paniek is.

De Kennis van Nu over 'paniek in de menigte' is donderdag om 19:20 uur te zien op NPO 2.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Wat moet je doen als je in een aanslag terecht komt? of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV