Filmrecensie: Captain Marvel

Filmrecensie: Captain Marvel
Brie Larson brengt girlpower naar het Marvel-Universum

Film :

Vanaf 6 maart 2019 is de nieuwe Marvel superheldenfilm Captain Marvel te zien in de Nederlandse bioscopen. Actrice Brie Larson speelt daarin de krachtigste superheldin die je ooit hebt gezien. Lees hier de filmrecensie van Captain Marvel.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze filmrecensies.

Intergalactische oorlog in de 90s
Het nieuwe superheldenverhaal speelt zich af in de jaren negentig, waar we kennismaken met Carol Danvers (Brie Larson). Ze vecht voor de Kree, een buitenaards ras met speciale superkrachten. Die krachten heeft ze nodig als de Kree en hun aartsvijanden de Skrulls een oorlog gaan uitvechten op onze Aarde. Wat ze echter nog niet weet, is dat zij ooit ook een leven op aarde had. Samen met Nick Fury (Samuel L. Jackson) moet Carol als haar alter ego Captain Marvel onze planeet zien te redden.

Brie Larson is Captain Marvel

Beoordeling van Gids.tv
De film begint met een mooi eerbetoon aan de overleden Stan Lee, de bedenker van superhelden en hun vijanden bij Marvel Comics. Met een trage start wordt daarna langzaam maar zeker duidelijk wie Captain Marvel echt is, en wordt ook het gaspedaal van de actie- en het visuele spektakel ingedrukt. Alhoewel de Marvel-films op visueel vlak altijd wel in orde zijn, is Captain Marvel op dit gebied misschien wel van de buitencategorie. Zowel de gevechten als de diverse omgevingen zijn geweldig om naar te kijken. Dit voorproefje op Avengers: Endgame heeft maar enkele grappige momenten. Het is niet het beste wat we van Marvel gewend zijn, maar desondanks is het een vermakelijke film geworden en voor fans een must-see.

Cast
Naast Brie Larson (Room) zijn ook Jude Law (The Grand Budapest Hotel), Samuel L. Jackson (Glass) en Ben Mendelsohn (Ready Player One) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Kevin Feige, Anna Boden en Ryan Fleck (Half Nelson).

Captain Marvel is vanaf 6 maart 2019 te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: Actie. Tijdsduur: 124 minuten. IMDb-score 6,5. Lees hier meer over de film Captain Marvel.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV