Filmrecensie: Us

Filmrecensie: Us
Actrice Lupita Nyong'o in pure doodsangst en chaos

Film :

Vanaf 21 maart is de gloednieuwe horrorfilm Us van regisseur Jordan Peele in de Nederlandse bioscopen te zien. Met de psychologische thriller Get Out leverde regisseur Peele één van de meest geprezen debuutfilms van deze eeuw af. Kan hij dit nog overtreffen? Lees hier de filmrecensie van de film Us.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze filmrecensies.

Dubbelgangers met een schaar
Het verhaal start met de Wilson-familie, die tijdens hun zomervakantie naar het zonovergoten Santa Cruz vertrekken en ruw worden opgeschrikt door een viertal duistere dubbelgangers. Zij lijken niet alleen precies op hen, maar denken ook hetzelfde en zullen niet rusten tot de Wilsons aan hun einde komen. Dood en verderf lijkt onvermijdelijk.

Lupita Nyong'o, Madison Curry en Evan Alex in de film Us

Beoordeling van Gids.tv
Er hangen torenhoge verwachtingen aan de tweede horrorhit van de getalenteerde komiek en regisseur Jordan Peele. Won hij met de thriller Get Out nog een Oscar voor beste originele script, ook de film Us is wederom briljant door zijn orginele verhaal. Dat komt mede door de fantastische cast met sterke rollen voor actrice Lupita Nyong'o (Black Panther) en de bijrol van Elisabeth Moss (The Handmaid's Tale). De vader, acteur Winston Duke, verzorgt de meeste komische afleiding. Deze slimme en originele horrorfilm die bij vlagen als een rollercoasterrit is, zal veel mensen de stuipen op het lijf jagen.

Cast
Naast Lupita Nyong'o (Black Panther) en Winston Duke (Avengers: Infinity War) zijn ook Evan Alex (Kidding), Shahadi Wright Joseph (The Lion King) en Elisabeth Moss (Light of My Life). Deze film is geregisseerd door Jordan Peele (Get Out).

Us is vanaf 21 maart 2019 te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: Thriller, Horror. Tijdsduur: 117 minuten. IMDb-score 7,6. Lees hier meer over de film Us.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Filmrecensie: Us of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier