Filmrecensie: Arctic

Filmrecensie: Arctic
Mads Mikkelsen: van balletdanser tot survival-held

Film :

Vanaf 14 maart is het survivaldrama Arctic te zien in de Nederlandse bioscopen. Vroeger was de 52-jarige Deense acteur Mads Mikkelsen een balletdanser; later boekte hij als acteur succes met de schurkenrol in een James Bond-klassieker. In deze nieuwe film leert hij op brute wijze het verschil tussen overleven en leven. Lees hier de filmrecensie van Arctic.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze filmrecensies.

Vliegtuigcrash op de Noordpool
In de film Arctic is Overgård (Mads Mikkelsen) op de Noordpool neergestort met zijn vliegtuig. Overgård is een zeer ervaren piloot, die weet hoe hij op zo’n onbewoonbare plek moet overleven. Hij volgt dagelijks een strak schema en zorgt dat hij vanuit de lucht zichtbaar is, vangt vis, probeert uit te vinden waar hij zich precies bevindt en zendt signalen uit in de hoop gevonden te worden. Hij moet echter na een tijd het besluit nemen of hij zal blijven wachten of zelf door het onvoorspelbare dodelijke landschap zal reizen om te overleven.

Mads Mikkelsen in de film Arctic

Beoordeling van Gids.tv
De charismatische acteur Mads Mikkelsen kennen we van grote producties als de James Bond-film Casino Royale en Marvels Doctor Strange. Toch kiest de sympathieke acteur ook voor kleinere producties als Arctic. Deze overlevingsfilm moet het niet hebben van de actie of hele spannende momenten, die Arctic overigens wel degelijk bevat. De film piekt vooral als het gaat om de emoties van een mens in gevaarlijke situaties. Die zijn prachtig gespeelt door de ervaren acteur. Een nadeel van deze productie is dat het verhaal erg traag verloopt, wat als negatief ervaren kan worden. Niet gelijk een must-see in de bioscoop, maar Mikkelsens acteerprestatie krijgt een dikke voldoende en is zeker het thuiskijken waard.

Cast
Naast Mads Mikkelsen (Star Wars: Rogue One) is ook actrice Maria Thelma Smáradóttir (Fangar) te zien in de film. Deze productie is geregisseerd door Joe Penna (Turning Point).

Arctic is vanaf 14 maart 2019 te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: Drama. Tijdsduur: 97 minuten. IMDb-score 7,3. Lees hier meer over de film Arctic.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV