Dit zijn de beste films van Quentin Tarantino

Dit zijn de beste films van Quentin Tarantino
Van Pulp Fiction tot Django Unchained

Kijktip :

Vandaag (27 maart) is Quentin Tarantino jarig. De Amerikaanse regisseur wordt gezien als één van de beste van zijn generatie en heeft inmiddels menig klassieker op zijn naam staan. Dus 'de beste films' is misschien niet helemaal waar... Want Tarantino maakt eigenlijk geen slechte films. Gids.tv rankt alle negen films van Quentin Tarantino, van de beste naar de minst goede.

1. Pulp Fiction (1994, IMDB ★ 8,9)
Inmiddels al 25 jaar oud, maar nog altijd beschouwd als de beste Tarantino-film: Pulp Fiction. Deze geniale misdaadklassieker vertelt meerdere verhaallijnen door elkaar en betekende de comeback van acteur John Travolta, die in de jaren zeventig bekend werd met Saturday Night Fever en Grease. Tarantino won een Oscar voor Beste Originele Scenario én Pulp Fiction werd bekroond met de Gouden Palm op het Filmfestival van Cannes. Lees hier waar je Pulp Fiction kunt kijken.

2. Reservoir Dogs (1992, IMDB ★ 8,3)
De film waarmee het allemaal begon voor Tarantino. Hij kreeg het project eerst moeilijk van de grond, maar nadat acteur Harvey Keitel het script had gelezen zorgde die voor de benodigde financiële steun. Het spitsvondige scenario zit vol beroemde quotes en legendarische scènes. Tarantino begint zijn loopbaan met het nummer 'Little Green Bag' van onze eigen George Baker, dat tijdens de begintitels te horen is. Lees hier waar je Reservoir Dogs kunt kijken.

3. Inglourious Basterds (2009, IMDB ★ 8,3)
Misschien bevat deze film wel het beste personage dat Tarantino ooit uit zijn pen heeft laten vloeien: kolonel Hans Landa, vertolkt door Christoph Waltz. Hij won een Oscar voor Beste Mannelijke Bijrol voor deze rol, en terecht. Opnieuw een film vol humor en actie, waarin Tarantino de wereldgeschiedenis behoorlijk verandert. De Tweede Wereldoorlog kent in Inglourious Basterds namelijk een heel ander einde. Lees hier waar je Inglourious Basterds kunt kijken.

4. Django Unchained (2012, IMDB ★ 8,4)
Tarantino voelt al lang een grote liefde voor de western. Deze liefde komt tot uiting in Django Unchained, waarin Jamie Foxx een vrijgekochte slaaf speelt die zijn vrouw terug wil winnen. Hij krijgt hierbij hulp van Dr. King Schultz (opnieuw een Oscarwinnende rol van Christoph Waltz), waarmee hij belandt op de plantage van slavendrijver Calvin Candie (Leonardo DiCaprio). Tarantino won hiervoor zijn tweede Oscar voor Beste Originele Scenario. Lees hier waar je Django Unchained kunt kijken.

5. Kill Bill: Volume 1 (2003, IMDB ★ 8,1)
In de eerste van de twee Kill Bill-films maken we kennis met The Bride (Uma Thurman), wiens hele gezin is vermoord op haar bruiloft. Ze wil wraak en gaat daarvoor in de leer bij een Japanse gevechtsmeester. De vaardigheden die ze hier leert komen later goed van pas, wat leidt tot een aantal extreem bloederige en uitbundige gevechtsscènes. Helemaal in het straatje van Tarantino dus, die helemaal uit zijn dak kon gaan. Lees hier waar je Kill Bill: Volume 1 kunt kijken.

6. Kill Bill: Volume 2 (2004, IMDB ★ 8,0)
Het tweede deel van Kill Bill verhoudt zich tot Kill Bill: Volume 1 als de dag tot de nacht. Is de eerste Kill Bill behoorlijk gewelddadig en flitsend, het tweede deel is filosofischer en kabbelt rustiger voort. Nog steeds is The Bride bezig met haar wraakacties, maar Tarantino gaat hier toch iets genuanceerder te werk. Dat levert een bijzonder fraai tweede deel op, waarin onder anderen Daryl Hannah haar opwachting maakt als de agressieve Elle Driver. Lees hier waar je Kill Bill: Volume 2 kunt kijken.

7. Jackie Brown (1997, IMDB ★ 7,5)
Sommige kijkers waren teleurgesteld na het zien van Tarantino's derde film Jackie Brown. De verwachtingen die gewekt waren na Reservoir Dogs en Pulp Fiction kunnen natuurlijk maar moeilijk ingelost worden. Toch is het een bijzonder vermakelijke film en een eerbetoon aan de zogeheten 'blaxploitation'-films, opwindende politie- en misdaadfilms uit de jaren zeventig met een zwarte hoofdpersoon. In Jackie Brown speelt Pam Grier de hoofdrol, en onder anderen Robert De Niro heeft een leuke bijrol. Lees hier waar je Jackie Brown kunt kijken.

8. The Hateful Eight (2015, IMDB ★ 7,8)
Voor veel Tarantino-fans was The Hateful Eight nogal een verrassing. De film speelt zich grotendeels af op één locatie en er vindt niet heel veel actie plaats. Deze film moet het meer hebben van de prachtig uitgeschreven dialogen. Tarantino op de Shakespeare-tour, zou je kunnen zeggen. Er komt wél weer een hele stoet aan bonte personages voorbij, met de lichtelijk gestoorde Daisy Domergue (een Oscargenomineerde Jennifer Jason Leigh) als uitschieter. Lees hier waar je The Hateful Eight kunt kijken.

9. Death Proof (2007, IMDB ★ 7,0)
De grootste teleurstelling uit Tarantino's oeuvre is toch Death Proof, hoe leuk de film ook is. Samen met zijn maatje en collega-regisseur Robert Rodriguez werkte Tarantino aan het project Grindhouse, een ode aan de groezelige horrorfilms uit de jaren zeventig. De film zit opnieuw weer vol actie (met onder meer een spannende auto-achtervolging), maar is toch minder van kwaliteit dan de rest van Tarantino's oeuvre. Lees hier waar je Death Proof kunt kijken.

? Once Upon a Time in Hollywood (2019)
De vraag is nu waar Tarantino's nieuwste film Once Upon a Time in Hollywood zal terechtkomen in de lijst. De film komt op 15 augustus 2019 uit in de Nederlandse bioscoop en bevat een enorme sterrencast, met onder anderen Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Margot Robbie en Al Pacino. De nieuwste film van Tarantino zal zich afspelen in de filmwereld van Los Angeles, aan het eind van de jaren zestig.

Wat is jouw favoriete film van Quentin Tarantino? Laat het hieronder aan ons weten!


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Dit zijn de beste films van Quentin Tarantino of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV