Top 10 met beste rollen van Leonardo DiCaprio

Top 10 met beste rollen van Leonardo DiCaprio
Lees hier ook waar je de films kunt streamen

Kijktip :

Leonardo DiCaprio is sinds zijn doorbraak als tiener uitgegroeid tot de populairste acteur van de wereld en volgens velen ook de beste acteur van zijn generatie. In 2016 won hij eindelijk een Oscar, en deze zomer zal hij te zien zijn in Once Upon a Time in Hollywood van regisseur Quentin Tarantino. Gids.tv maakte een selectie van DiCaprio's beste rollen tot nu toe.

1. Hugh Glass in The Revenant (2015, IMDB ★ 8,0)
De rol die DiCaprio eindelijk zijn eerste Oscar opleverde, na vier keer te hebben misgegrepen. DiCaprio domineert deze film met zijn imposante overlevingstocht in de besneeuwde wildernis, waar hij zich doorheen slaat, kreunt en hijgt. De scène met de beer is inmiddels al legendarisch, evenals de scènes waarin DiCaprio écht rauw vlees naar binnen werkt. Lees hier waar je The Revenant kunt kijken.

2. Jordan Belfort in The Wolf of Wall Street (2013, IMDB ★ 8,2)
DiCaprio werkte voor deze film samen met regisseur Martin Scorsese, wiens naam we nog vaker zullen tegenkomen in deze lijst. The Wolf of Wall Street gaat volledig 'over the top' in een poging het knotsgekke leven van een gehaaide Wall Street-belegger tot leven te wekken. DiCaprio kon voor deze film ook zijn komische talenten aanspreken, en dat is uitstekend gelukt. Lees hier waar je The Wolf of Wall Street kunt kijken.

3. Billy Costigan in The Departed (2006, IMDB ★ 8,5)
De film die regisseur Scorsese een Oscar voor Beste Regie opleverde, maar DiCaprio kreeg vreemd genoeg niet eens nominatie voor zijn rol van agent Billy Costigan. Hij infiltreert in het maffiagezelschap van Frank Costello (gespeeld door Jack Nicholson), terwijl een lid van de maffia (Matt Damon) tegelijkertijd undercover gaat bij de politie. Dit leidt tot een zenuwslopend kat-en-muisspel. Lees hier waar je The Departed kunt kijken.

4. Howard Hughes in The Aviator (2004, IMDB ★ 7,5)
Wederom een samenwerking met Scorsese. In deze biografische film speelt DiCaprio de rol van Howard Hughes, een filmmagnaat en vliegenier die begin jaren dertig op te toppen van zijn macht was. Hughes leed echter ook aan meerdere kwalen: smetvrees, dwangstoornissen en chronische pijn als gevolg van een vliegtuigongeluk. DiCaprio geeft zich volledig over aan de rol en kreeg een Oscarnominatie. Lees hier waar je The Aviator kunt kijken.

5. Arnie Grape in What's Eating Gilbert Grape (1993, IMDB ★ 7,8)
De grote doorbraak van een pas negentienjarige DiCaprio. Hij speelt de verstandelijk beperkte Arnie Grape op zeer overtuigende wijze en steelt op die manier elke scène waar hij in zit. Voor What's Eating Gilbert Grape ontving DiCaprio zijn eerste Oscarnominatie, voor Beste Mannelijke Bijrol. In de film is Johnny Depp te zien als zijn oudere broer Gilbert Grape. Lees hier waar je What's Eating Gilbert Grape kunt kijken.

6. Danny Archer in Blood Diamond (2006, IMDB ★ 8,0)
DiCaprio mat zichzelf een overtuigend Afrikaans accent aan voor Blood Diamond, wat hem wederom een Oscarnominatie opleverde. De film stelt de diamanthandel in Afrika aan de kaak en is ook buitengewoon kritisch over de slavenhandel die er nog steeds in stand wordt gehouden. Fraaie bijrollen zijn er van onder anderen Jennifer Connelly en Djimon Hounsou. Lees hier waar je Blood Diamond kunt kijken.

7. Monsieur Calvin Candie in Django Unchained (2012, IMDB ★ 8,4)
In deze bij vlagen humoristische en bij vlagen gruwelijke film van Quentin Tarantino speelt DiCaprio een onvergetelijke bijrol als Calvin Candie, de wrede eigenaar van een katoenplantage, waar hij talloze slaven in dienst heeft. De dinerscène, waarbij DiCaprio per ongeluk zijn glas brak en écht gewond raakte maar toch doorspeelde, is nog maar eens een voorbeeld van zijn kwaliteiten als acteur. Lees hier waar je Django Unchained kunt kijken.

8. Frank Abagnale, jr. in Catch Me If You Can (2002, IMDB ★ 8,1)
DiCaprio heeft al met vele grote regisseurs samengewerkt; zijn samenwerking met Christopher Nolan (Inception) haalt deze lijst niet eens en dat zegt genoeg. Ook Steven Spielberg ontbreekt niet op het lijstje: in Catch Me If You Can speelt DiCaprio de jongste en bekendste oplichter aller tijden. Ook hier spreekt hij weer met veel succes zijn komische talenten aan. Lees hier waar je Catch Me If You Can kunt kijken.

9. Teddy Daniels in Shutter Island (2010, IMDB ★ 8,1)
Wéér een samenwerking met Martin Scorsese. Ditmaal speelt DiCaprio een FBI-agent die naar een psychiatrische inrichting vertrekt om de verdwijning van een patiënt te onderzoeken. Hij raakt steeds verder verstrikt in een web van bedreigingen, intriges en gevaarlijke situaties. Uiteindelijk heeft de film ook nog een bijzonder fraaie plottwist voor de kijker in petto. Lees hier waar je Shutter Island kunt kijken.

10. Jack Dawson in Titanic (1997, IMDB ★ 7,8)
De film waarmee DiCaprio een wereldwijde superster werd mag natuurlijk niet ontbreken in deze lijst. Titanic is een imposante rampenfilm, maar het romantische verhaal blijft stevig overeind tussen alle ellende. Het koppel DiCaprio-Kate Winslet (die Rose DeWitt Bukater speelt) spat van het scherm, en de film was dan ook een enorm kassucces. Lees hier waar je Titanic kunt kijken.

Wat is jouw favoriete rol van Leonardo DiCaprio? Laat het hieronder aan ons weten!


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Top 10 met beste rollen van Leonardo DiCaprio of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV