Netflix-serierecensie: Our Planet

Netflix-serierecensie: Our Planet
Sir David Attenborough in grensverleggende natuurdocu met boodschap

Kijktip :

Vanaf 5 april 2019 is bij Netflix de natuurdocumentaire Our Planet te zien. Als je deze serie moet omschrijven in een paar woorden: prachtig, baanbrekend, maar ook aangrijpend en met een boodschap. Lees hier de Netflix-serierecensie van Our Planet._

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze filmrecensies.


Moeder Aarde, wat ben je mooi
We beseffen het te weinig, maar de planeet waarop wij leven is een wereld vol schoonheid. Tijdens een prachtige reis langs alle werelddelen zien we hoe complex onze Moeder Natuur in elkaar zit. Voor Our Planet zijn in vijftig landen en zeven continenten beelden gemaakt van de natuur en zijn bewoners. Een cameraploeg van zeshonderd man maakte een baanbrekende docu met Sir David Attenborough als verteller. In dit genre is deze serie uniek en was de natuur niet eerder zo scherp te zien.
Een stofstorm blaast over een kolonie aalscholvers in een aflevering van Our Planet

Beoordeling van Gids.tv
Met 8 afleveringen heeft Netflix een spectaculaire natuurdocumentaire in handen. Naast heel veel schoonheid laat deze docu ook wrede beelden zien. In de tweede aflevering zit een hartverscheurende scène. Deze docuserie toont hoe tientallen walrussen te pletter vallen van meters hoge kliffen. De dieren zijn genoodzaakt om steeds verder op het land te klauteren, nu ze amper nog voldoende ijs vinden om op te rusten. De teruggetrokken ijsvlaktes zijn het gevolg van de klimaatveranderingen. Deze zeer indrukwekkende natuurdocumentaire laat zien hoe kwetsbaar deze wereld is. Een gouden kijktip, want mooier dan deze natuurdocu krijg je het niet.

Our Planet is vanaf 5 april 2019 te zien bij Netflix: Genre: Documentaire. Aantal afleveringen: 8. Lees hier meer over de serie Our Planet.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Netflix-serierecensie: Our Planet of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV