Filmrecensie: Missing Link

Filmrecensie: Missing Link
Hugh Jackman als Sir Lionel Frost opzoek naar Yeti's en andere monsters

Film :

Woensdag 10 april is de nieuwe stop motion-animatiefilm Missing Link in première gegaan in de Nederlandse bioscopen. De in de Verenigde Staten gevestigde Laika Studio (Kubo and the Two Strings) geeft geen Disney-schoonheid, maar spitse neuzen, aparte hoofden en buitenproportionele lichamen en ledematen. Lees hier de filmrecensie van Missing Link.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze filmrecensies.

Verhaal vol avontuur
Sir Lionel Frost doet onderzoek naar monsters en mythen, maar wordt niet erkend door zijn kleingeestige collega’s. In de hoop aanvaard te worden door zijn omgeving gaat Frost op avontuur in de Pacific Northwest om er het bestaan van het legendarische schepsel Meneer Link te bewijzen. Hierin wordt hij bijgestaan door Adelina Fortnight, die over een speciale plattegrond beschikt om Link terug te vinden.

Met de stem van acteur Hugh Jackman in de film The Missing Link

Wat is stop motion-techniek eigenlijk?
Stop motion of stop frame-animatie is een filmtechniek waarmee speciale effecten in films kunnen worden gecreëerd. De techniek is bijna net zo oud als filmen zelf en was voor de komst van digitale animatie een van de primaire special effects-technieken in de filmindustrie.

Beoordeling van Gids.tv
Het is aan te moedigen dat dit soort animatiefilms met deze techniek nog steeds gemaakt worden. Orgineel en tijdrovende techniek die je niet heel veel ziet. Het resultaat is prachtig, alleen wordt het zeker in het tweede deel best wel saai. In de Nederlandse versie zijn de stemmen te horen van Charly Luske, Birgit Schuurman en de Vlaamse acteur Matteo Simoni. Het is jammer dat ze een Vlaams accent aan het personage Mr. Link geven, want dat kan behoorlijk gaan irriteren. In de Engelse versie zijn de stemmen te horen van Hugh Jackman en Zoe Saldana. Voor kinderen een leuke film, de volwassenen genieten minder.

Cast
In de Engelse versie de zijn stemmen te horen van Hugh Jackman (The Greatest Showman) en Zoe Saldana (Guardians of the Galaxy). In de Nederlandse versie zijn dat Matteo Simoni (Patser) en Birgit Schuurman (Redbad). Deze film is geregisseerd door Chris Butler (ParaNorman).

Missing Link is vanaf 10 april te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: Animatiefilm, Familiefilm. Tijdsduur: 95 minuten. Lees meer over de film Missing Link.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV