Nadia Zerouali presentatrice nieuw NTR-programma Het Ramadangerecht

Nadia Zerouali presentatrice nieuw NTR-programma Het Ramadangerecht
Programma vanaf 13 mei te zien

Nieuws :

Vanaf 13 mei is bij de NTR Het Ramadangerecht te zien. Het Ramadangerecht is een nieuw vierdelig programma, waarin culinair schrijver Nadia Zerouali acht hoofdpersonen (en hun families) bij de voorbereiding van hun favoriete ramadangerecht volgt. Ook schuift ze bij hen aan tijdens de iftar, de avondmaaltijd na zonsondergang.

De gevolgde personen hebben diverse etnische achtergronden en ook een verschillende beleving van de Islam. Zij dragen tevens allemaal een eigen familieverhaal met zich mee. Het programma geeft een beeld van de diverse manieren waarop de ramadan wordt beleefd en ook schetst het een beeld van de variatie in geloofsbeleving onder moslims in Nederland.

Ramadan
Voor veel moslims is de ramadan (5 mei tot 4 juni) de belangrijkste maand van het jaar. Vier weken lang onthouden gelovige moslims zich van eten en drinken tussen zonsopgang en zonsondergang. Het vasten is verplicht voor volwassen moslims die een goede gezondheid hebben. Het vasten is geen doel op zich, maar een middel tot bezinning: op henzelf, de relatie met God en met hun medemens. Na zonsondergang wordt het vasten doorbroken tijdens de iftar, de avondmaaltijd met familie en vrienden. De ramadan is dan ook bij uitstek een maand van verbinding.

In gesprek
Nadia gaat met de gevolgde personen in gesprek over hun favoriete ramadangerecht. Hoe wordt het bereid en wat zijn de ingrediënten? Zitten er ook persoonlijke verhalen achter de gerechten? Eten hangt namelijk regelmatig samen met herinneringen. Zijn de gerechten ook een herinnering aan de eigen cultuur en land van herkomst?

Het Ramadangerecht is vanaf maandag 13 mei om 19.50 uur te zien op NPO 2. Daarna kun je alle afleveringen van Het Ramadangerecht terugkijken bij Gids.tv.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Nadia Zerouali presentatrice nieuw NTR-programma Het Ramadangerecht of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV