Wat zeg je eigenlijk met een emoji?

Wat zeg je eigenlijk met een emoji?
Ongeschreven regels van social media

Kijktip :

Wat betekenen de emoji's die jij gebruikt eigenlijk? En wat bereik je met likes en comments? In de vijfdelige online serie Nettiquette worden de ongeschreven regels van social media blootgelegd.

Samen met pubers kijkt regisseur Mea Dols de Jong naar het gedrag op social media. Hoe gaan ze om met de 'tweede taal' die online gebruikt wordt? Welke invloed heeft het op hun leven en sociale relaties? Wat zijn de positieve effecten en hoe los je de problemen op die op social media ontstaan?

Nettiquette bestaat uit vijf op zichzelf staande afleveringen met een eigen thema. In elke aflevering, van slechts vijf minuten, vertellen bevriende jongeren tussen twaalf en zestien jaar een verhaal waarin vriendschap, verliefdheid, roem of haat centraal staat en waarin de ‘nettiquette’ een cruciale rol speelde.

Via animaties, video’s, foto’s, gifjes en grafische teksten verbeeldt de serie een wereld die anders moeilijk zichtbaar is en dring je steeds dieper door tot de ware betekenis van hartjes, strijders en oogtags.

In het kader van de Week van de Mediawijsheid is Netiquette vanaf 17 november online te zien op de website van NPO 3.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Wat zeg je eigenlijk met een emoji? of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier