Comedy Central verwerpt aantijgingen over alcoholmisbruik in Drunk History

Comedy Central verwerpt aantijgingen over alcoholmisbruik in Drunk History
Kritiek over overmatig drankgebruik in programma

Nieuws :

Het nieuwe tv-programma Drunk History, dat vanaf maandag 15 april te zien is bij Comedy Central, heeft van diverse organisaties kritiek gekregen, onder wie de STIVA, de Stichting Verantwoorde Alcoholconsumptie. Comedy Central herkent de kritiek niet en heeft laten weten het programma gewoon uit te zenden.

Kritiek
De STIVA vindt dat de zender overmatig drankgebruik aanmoedigt met de serie, die door de zender onder meer wordt aangeprezen met 'bezopen verhalen.' Ook bierbrouwer Grolsch is niet blij en heeft laten weten dat het voorlopig stopt met adverteren op de zender.

Reactie Comedy Central
Comedy Central zelf reageert op de kritiek dat een medisch professional voortdurend het alcoholgebruik in de gaten houdt 'om te voorkomen dat er onaanvaardbare risico's worden genomen.' Tevens zal er voor elke uitzending een duidelijk zichtbare waarschuwing worden gegeven. Daarmee vindt de zender dat het genoeg doet om alcoholmisbruik niet aan te moedigen.

Lees ook: Dit zijn de BN'ers die meedoen aan Drunk History

Eerste seizoen
In Drunk History zijn diverse beschonken presentatoren, artiesten en acteurs te zien die vertellen over een gebeurtenis uit de Nederlandse geschiedenis. De 'bezopen' verhalen van de deelnemende BN'ers zijn gebaseerd zijn op waargebeurde verhalen. De 'nieuwe' versies zullen vervolgens het script vormen voor een nagespeelde versie, waarin verschillende bekende acteurs meedoen.

Drunk History is vanaf maandag 15 april om 21.30 uur te zien bij Comedy Central.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Comedy Central verwerpt aantijgingen over alcoholmisbruik in Drunk History of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:
Tags: uitzending, geschiedenis, comedy, grolsch, bierbrouwer, serie, tv-programma, alcoholgebruik, drankgebruik, adverteren, alcoholmisbruik, zender, history, professional, waarschuwing, kritiek, reactie, stichting, comedy central, seizoen


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV