Vanavond op tv: Juventus - Ajax, De Rijdende Rechter en meer

Vanavond op tv: Juventus - Ajax, De Rijdende Rechter en meer
De tv-tips van Gids.tv voor dinsdag 16 april 2019

Kijktip :

Wordt het de dag dat Ajax ten koste van Juventus de halve finale van de Champions League bereikt? Welke bizarre situaties komen vanavond voorbij in De Rijdende Rechter? En wat zijn de nieuwe programma's die je vanavond moet zien? Dit zijn de tv-tips van Gids.tv.

Vanaf vandaag zal Gids.tv je elke dag op de hoogte brengen van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Rond de Noordzee

20.25, NPO 2 - Nieuw: Rond de Noordzee
Vanaf vanavond is de reportageserie Rond de Noordzee, van de Belgische documentairemaker Arnout Hauben, elke dinsdag om 20.25 uur te zien op NPO 2.

Hauben trekt langs de kusten van de Noordzee, met 575 duizend vierkante kilometer het grootste natuurgebied van Europa: bron van vertier, inspiratie, voedsel, inkomsten, conflicten, en in al zijn onstuimigheid een bedreiging voor onze veiligheid.

De reis start in Brugge, ooit de belangrijkste havenstad aan de Noordzee. Met een kano zoekt hij langs kleine kanalen de weg naar Het Zwin. In een oude visserskapel in Heist vertelt een vrouw hem een ontroerend verhaal. Arnout ontdekt dat Oostende vroeger op een eiland lag en trekt verder richting Frankrijk. In Duinkerke doet hij een bijzondere ontdekking op het strand.

Juventus - Ajax

20.30, Veronica - Live: Juventus - Ajax
Uitgebreide voorbeschouwing en vanaf 21.00 uur live verslag van Juventus - Ajax in de kwartfinales van de UEFA Champions League.

Na de heenwedstrijd in de Johan Cruijff Arena nemen Juventus en Ajax het in de terugwedstrijd tegen elkaar op in Turijn. Lukt het Ajax om na de 1-1 in eigen huis te stunten met een overwinning of gelijkspel in Turijn? Bij 0-0 is Juventus door, maar bij 1-1 wordt het verlengen en vanaf 2-2 of meer is Ajax halve finalist bij een gelijkspel.

Hélène Hendriks bespreekt met Johan Derksen en Ronald de Boer de wedstrijd. Er wordt uitgebreid vooruitgeblikt op Veronica. Vanaf 20.30 uur begint de live-uitzending.

High School Moms

20.30, TLC - Nieuw: High School Moms
Florence Crittendon High School in Denver is niet zomaar een doorsnee middelbare school. Hier kunnen tienermoeders terecht om hun lessen te combineren met de zorg voor hun kinderen. High School Moms is elke dinsdag om 20.30 uur te zien op TLC.

De school heeft alle faciliteiten die een jonge moeder nodig heeft, inclusief een eigen kinderopvang. Dus terwijl hun kroost een lokaal verderop lekker speelt met de blokken, blokken de jonge moeders zelf hard voor het halen van hun diploma.

Makkelijk is dat niet. Het moederschap kost een hoop energie, zeker met baby's die 's nachts vaak wakker zijn. Niet zelden worden de schoolbanken gebruikt om een beetje bij te slapen. En dan zijn er ook nog de financiële zorgen waar de jonge gezinnen mee te kampen hebben. Want de opvang is niet gratis en wie op school zit, kan niet werken.

In High School Moms zie je enkele van deze jonge moeders die worstelen om een goede balans te vinden tussen luiers, lessen en hun dagelijkse leven. Houden ze het vol tot ze het begeerde diploma hebben of moeten ze noodgedwongen afhaken?

Shame/Fame

22.00, NPO 3 - Docu: Shame/Fame
Als tienjarig meisje begluurde ze de mensen die langs haar huis liepen al door het wc-raampje, nu doet documentairemaakster Eef Hilgers dat net als duizenden anderen nog steeds, maar dan op internet.

Met dank aan de smartphone en het digitale tijdperk kan iedereen zich online vergapen aan andermans seks-, vecht-, en scheldpartijen. Wie zich 'niet gedraagt' wordt meedogenloos aan de digitale schandpaal genageld en bestookt met anonieme, ongeremde commentaren.

In haar documentaire Shame/Fame maakt Hilgers een online gang langs gluurders, reaguurders en gedupeerden van dit 'namen' en 'shamen' op het internet. De documentaire speelt zich af op één plek: de desktop van Hilgers zelf.

De Rijdende Rechter

22.20, NPO 1 - De Rijdende Rechter: Turks Fruit
Vanavond in De Rijdende Rechter: Turks Fruit.

De Turkse mevrouw Akyuz begon drie jaar geleden vol goede moed een supermarkt in een winkelcentrum in Amstelveen. Haar komst werd echter allesbehalve gewaardeerd door de buurt. Hoewel ze veel tevreden klanten heeft, hebben de omliggende winkels en omwonenden vooral klachten. Ze volgt de regels niet, de uitstalling is geen gezicht, ze belemmert de doorgang, en het afval en rottend fruit zorgen voor enorme stankoverlast, vinden zij. Mevrouw Akyuz zit met de handen in het haar.

La Trêve

22.45, Canvas - Nieuw: La Trêve seizoen 2
Vanavond start het tweede seizoen van de Belgische misdaadserie La Trêve over het onderzoek naar de moord op een rijke vrouw in een afgelegen dorpje in de Ardeense bossen. De afleveringen zijn elke dinsdag en woensdag rond 23.00 uur te zien op de Vlaamse zender Canvas.

Zomer 2018. De zaak-Driss Assani is intussen vier jaar geleden. Yoann Peeters is verhuisd en is geen agent meer. Hij heeft zich teruggetrokken op het platteland om de tragische dood van Sebastian Drummer te verwerken. Maar zijn verleden blijft hem achtervolgen.

Jasmina Orban, de psychiater bij wie hij destijds in behandeling was, komt hem opzoeken. Ze heeft een nieuwe patiënt, Dany Bastin, een jonge ex-gedetineerde. Hij wordt beschuldigd van moord, maar zij is ervan overtuigd dat hij onschuldig is. Yoann is de enige die haar kan helpen, maar hij aarzelt.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: Juventus - Ajax, De Rijdende Rechter en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV