Vanavond op tv: Manchester City - Tottenham, De Depressie Kennistest, Inspector Morse en meer

Vanavond op tv: Manchester City - Tottenham, De Depressie Kennistest, Inspector Morse en meer
De tv-tips van Gids.tv voor woensdag 17 april 2019

Kijktip :

Wie wordt de tegenstander van Ajax in de halve finale van de Champions League, Manchester City of Tottenham Hotspur? Weet jij alles van depressies? Welk nieuwe programma moet je zien vanavond? Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor woensdag 17 april 2019.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Quiz: De Depressie Kennistest

20.25 uur, NPO 3

Onder leiding van Sophie Hilbrand beantwoorden BN'ers en publiek vragen over depressie en alles wat er mee te maken heeft in De Depressie Kennistest: een informerende maar luchtige test die depressies bespreekbaar maakt. De deelnemende BN'ers hebben zelf ondervonden hoe het is om depressief te zijn en zijn zo moedig om hier open over te praten. Onder anderen olympisch schaatskampioen Stefan Groothuis, singer-songwriter Lucky Fons III en model/presentator Christina Curry doen mee. Ook is psychiater Robert Schoevers in de studio aanwezig voor de nodige uitleg en toelichting.

Live: Manchester City - Tottenham

20.30 uur, Veronica

Voorbeschouwing en vanaf 21.00 uur live verslag van de wedstrijd Manchester City - Tottenham Hotspur in de kwartfinale van de UEFA Champions League. De winnaar van deze kwartfinale neemt het in de halve finale op tegen Ajax, dat Juventus dinsdag uitschakelde. De heenwedstrijd eindigde vorige week in een 1-0 overwinning van Tottenham Hotspur. Wilfred Genee blikt vanaf 20.30 uur met René van der Gijp en Dick Advocaat eerst even terug op de overwinning van Ajax op Juventus. Daarna wordt vooruitgeblikt op de wedstrijd van vanavond.

Inspector Morse: start seizoen 2

20.30 uur, RTL 8

Vanaf vanavond is het tweede seizoen van de Britse misdaadserie Inspector Morse elke woensdag om 20.30 uur te zien op RTL 8. De RTL-zender zendt alle seizoenen van deze serie achter elkaar uit. In seizoen 2 maken de rijke Amerikaanse toeristen Laura en Eddie Poindexter een culturele rondreis door Groot-Brittannië. Hun bezoek aan Oxford heeft voor hen een speciale betekenis: Laura wil namelijk een geërfd juweel aan het Ashmolean Museum schenken. Maar binnen het uur na haar aankomst in Oxford wordt Laura dood aangetroffen in haar hotelkamer, en het juweel is verdwenen.

Docu: 21 Kids and Counting

21.25 uur, Eén

Humaninterestdocumentaire van Kieran Carruthers over de Britse familie met het grootste aantal kinderen, de Radfords. '20 kinderen zijn echt wel genoeg', beslisten Sue en Noel Radford in Lancashire toen de laatste werd geboren. Zo werden ze meteen ook het grootste gezin van het Verenigd Koninkrijk. Maar het bleek een loze belofte, want nummer 21 is onderweg. We volgen hen tijdens de zwangerschap en bij het hectische leven van zo'n groot gezin. Een eerlijk portret van een fijne familie.

Start: De Haven van Rotterdam

21.30 uur, Discovery Channel

Discovery herhaalt het programma De Haven van Rotterdam vanaf vanavond elke woensdag met dubbele afleveringen vanaf 21.30 uur. Dat de haven van Rotterdam een van de grootste ter wereld is, weet elke Nederlander. Maar hoe dit megabedrijf precies opereert, is minder bekend. Tot nu. De Haven van Rotterdam neemt een gedetailleerd kijkje achter de schermen van deze fascinerende werkplek die met 90 duizend werknemers een wereld op zich is.

Docu: Exit

23.05 uur, NPO 2

In deze documentaire voert Karen Winther diepgravende gesprekken met voormalige extremisten over de vraag waarom zij hun extremistische gedachtegoed uiteindelijk hebben afgezworen. Ingo Hasselbach bijvoorbeeld, die in Duitse neonazikringen ooit bekendstond als 'de Führer van Berlijn'. Winther bezoekt niet alleen voormalige rechts-extremisten. In Frankrijk praat ze met David, die lid is geweest van de islamitische Algerijnse terreurorganisatie GIA. Ze zet deze verhalen af tegen haar eigen ervaringen, beschrijft hoe ze zelf van haar extremistische gedachtegoed is genezen, en schetst het perspectief op een leven na gewelddadig extremisme.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV