Filmrecensie: Baantjer het Begin

Filmrecensie: Baantjer het Begin
Waldemar Torenstra en Tygo Gernandt halen tv-serie Baantjer naar bioscoop

Film :

Vanaf donderdag 18 april 2019 is de nieuwe film Baantjer het Begin te zien in de Nederlandse bioscopen. Hollands glorie, oude gebeurtenissen, fenominale sterrencast en de Nederlandse tv-serie Baantjer in een heerlijke nieuwe jas. Lees hier de filmrecensie van Baantjer het Begin.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze filmrecensies.

Kroning van Prinses Beatrix
De verhaal speelt zich af in de roerige jaren tachtig. Rechercheur De Cock wordt gestationeerd in het rauwe politiestation op de Warmoesstraat in Amsterdam. Samen met zijn nieuwe partner Montijn (Tygo Gernandt) stuit hij per ongeluk op een moordzaak, wat een opmaat lijkt voor een aanslag tijdens de kroning van prinses Beatrix.

Waldemar Torenstra en Tygo Gernandt in de film Baantjer het Begin

Beoordeling van Gids.tv
Baantjer het Begin is gebaseerd op de werken van A.C. Baantjer, van wie zeven miljoen boeken zijn verkocht. Het is een bijzonder knappe prestatie dat de makers de nagedachtenis van de tv-serie hebben weten te respecteren zonder er afbreuk aan te doen of vele fans voor het hoofd te stoten. Voor de mensen die de jaren tachtig bewust hebben meegemaakt; deze film is een feest van herkenning in mode, kapsels, de vele sigaretten en met de sfeer van Amsterdam in de hoofdrol. Fantastisch om te zien hoe verschillend de rollen van de hoofdrolspelers Tygo en Waldemar zijn. En niet te vergeten de hilarische leuke bijrol van Ryanne van Dorst als schouwarts. Een sterke Nederlandse productie en voor de fans een dikke aanrader.

Cast
Naast Waldemar Torenstra (Singel 39) en Tygo Gernandt (Circus Noel) zijn ook Fedja van Huet (All You Need is Love) en Ryanne van Dorst (Dames 4) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Arne Toonen (Dik Trom).

Baantjer het Begin is vanaf 18 april te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: Misdaad. Tijdsduur: 113 minuten. Lees hier meer over de film Baantjer het Begin.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Filmrecensie: Baantjer het Begin of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV