Matthäus Passion live op tv op Goede Vrijdag

Matthäus Passion live op tv op Goede Vrijdag
Beroemdste stuk van Bach te zien op NPO 2

Kijktip :

De Paasdagen zijn in aantocht en daarom is er weer volop aandacht voor het lijdensverhaal van Jezus Christus. Vanavond (18 april) staat het evenement The Passion op het programma, maar morgen wordt de échte Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach opgevoerd. Vanaf 12.00 uur is deze live te zien op NPO 2.

Pieterskerk
De Matthäus Passion wordt uitgevoerd in de Pieterskerk in Leiden. Het Ars Musica koor en orkest zal het stuk onder leiding van dirigent Patrick van der Linden ten gehore brengen in de eeuwenoude kerk. Het publiek zal tussen de twee koren en orkesten in zitten, wat bij de aanwezigen zal leiden tot een unieke belevenis.

Lijdensverhaal
In de Matthäus Passion wordt het lijdens- en sterfverhaal van Jezus volgens het evangelie van Matthäus vertelt. Het stuk wordt gekenmerkt door toegankelijke melodieën en taal, iets dat door Bach bewust was gedaan: hij wilde Goede Vrijdag dichter bij de mensen brengen. Deze uitvoering zal proberen zo dicht mogelijk bij Bachs oorspronkelijke stuk te blijven.

De Matthäus Passion is vrijdag 19 april om 12.00 uur live te zien op NPO 2. Je kunt daarna de Matthäus Passion terugkijken bij Gids.tv.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Matthäus Passion live op tv op Goede Vrijdag of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV