Vanavond op tv: The Passion, Napoli - Arsenal, De Outsiders en meer

Vanavond op tv: The Passion, Napoli - Arsenal, De Outsiders en meer
De tv-tips van Gids.tv voor donderdag 18 april 2019

Kijktip :

Het paasspektakel The Passion wordt vanavond voor de negende keer georganiseerd door de EO. Maar de tv-avond heeft meer te bieden: onder meer een kraker in de kwartfinale van de Europa League en een nieuw programma van presentator Tim den Besten. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor donderdag 18 april 2019.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Live: The Passion

20.35 uur, NPO 1

De negende editie van The Passion vindt plaats in Dordrecht. Het is de plaats waar dit jaar 400 jaar geleden tijdens de Synode van Dordrecht de opdracht werd gegeven voor de eerste officiële Nederlandse Bijbelvertaling: de Statenbijbel. Dit jaar heeft The Passion het thema 'Je bent niet alleen'. Edwin Jonker en Edsilia Rombley vervullen dit jaar de rollen van Jezus en Maria. Martijn Krabbé is de verteller en verder zijn onder anderen Lucas Hamming, Nienke van Dijk en Ron Boszhard te zien.


Live: Napoli - Arsenal

20.25 uur, RTL 7

Voorbeschouwing en live verslag van de voetbalwedstrijd Napoli - Arsenal in de kwartfinale van de UEFA Europa League. De heenwedstrijd eindigde een week geleden in 2-0 voor Arsenal. Na een sterk begin kwamen de Engelsen al snel op 2-0. Het lukte Napoli niet om een tegentreffer te scoren. Het zal voor Napoli een lastige opgave worden om de halve finale te bereiken. Bij één tegentreffer van Arsenal zal Napoli met 4-1 moeten winnen om door te gaan.


Nieuw: De Outsiders

21.00 uur, NPO 3

Vanavond is de eerste aflevering van het nieuwe tv-programma De Outsiders, waarin programmamaker Tim den Besten op zoek gaat naar mensen die bewust kiezen voor een leven buiten de gebaande paden. Hij ontmoet bijvoorbeeld een man die bij gebrek aan vertrouwen in de gezondheidszorg zijn heil zoekt in de helende kracht van de natuur en gaat hij jagen met een veganist die de bio-industrie schuwt. Tim stapt in elke aflevering in de wereld van drie outsiders en probeert te begrijpen wat hen ertoe drijft om op deze manier te leven.


Iedereen Had Het Erover: Flippokoning Hans Zandvliet

21.30 uur, RTL 4

Art Rooijakkers gaat in Iedereen Had Het Erover in gesprek met de mensen achter een aantal van de meest spraakmakende nieuwsberichten van de afgelopen tijd. Hij bezoekt de hoofdpersonen, blikt met hen terug en peilt de stemming nu. Het ophalen van de herinnering en het herbeleven van de gebeurtenis verbaast je opnieuw. Vanavond met onder meer de Flippoking Hans Zandvliet. Hans verdiende miljoenen met zijn idee: de Flippo. Maar inmiddels woont hij in een sociale huurwoning.


Terug: Ersin in Wonderland

21.50 uur, NPO 3

Ersin Kiris keert vanaf vanavond terug op tv met vier nieuwe afleveringen van Ersin in Wonderland. Daarin onderzoekt hij de twee gezichten van vakantiebestemmingen. In de eerste aflevering gaat Erin Kiris naar Vietnam. Als toerist kende hij Vietnam vooral van filmklassiekers over de oorlog tussen Zuid- en Noord-Vietnam. Tegenwoordig trekt Vietnam toeristen met het heerlijke eten, de stranden en historische stadjes. Een land vol vriendelijk lachende mensen. Ersin merkt echter dat de pijn van de strijd nog volop aanwezig is. De oorlog maakt zelfs nog steeds nieuwe slachtoffers.


Docu: Joan Miró - The Inner Fire

23.05 uur, NPO 2

Het werk van de Catalaanse kunstenaar Joan Miró bestaat uit kleurrijke, speels aandoende abstracte schilderijen en sculpturen. Minder bekend is dat Miró in karakter en werk sterke tegendraadse, zelfs revolutionaire trekken vertoonde. Verrassend genoeg leken deze karaktertrekken met het vorderen van de jaren eerder sterker dan zwakker te worden. Kleinzoon Joan Punyet, die de nalatenschap van zijn grootvader beheert, werpt een nieuw licht op Miró, een man die onvermoeibaar naar artistieke vrijheid streefde.Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: The Passion, Napoli - Arsenal, De Outsiders en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV