Nieuw op NPO 2: De (h)eerlijke jaren '50

Nieuw op NPO 2: De (h)eerlijke jaren '50
Programma vanaf 9 mei te zien

Nieuws :

Vanaf 9 mei is bij de NTR op NPO 2 het nieuwe programma De (h)eerlijke jaren '50 te zien. In het programma wordt de vraag gesteld of er reden is om terug te verlangen naar de jaren '50.

Cliché
Regelmatig wordt er gediscussieerd over de jaren '50 en dit levert regelmatig discussies op. Voor de één staan deze jaren symbool voor een tijd waarin het leven goed was: Veilig en overzichtelijk. Anderen kijken terug met afschuw: De zuinigheid en burgerlijkheid. Is het echt zo zwart-wit of is er meer dan deze clichébeelden?

Regio's
In het programma staan vier regio's centraal. Aan de hand van deze regio's schetst de omroep een beeld van het leven in de jaren '50. Het betreft het Groningse Stadskanaal, de Brabantse plaatsen Mill en Langenboom, Den Haag en de Zaanstreek. (oud-)bewoners halen herinneringen op en vertellen over deze jaren. Het betreffen vrolijke verhalen, maar ook sombere. Nederland verandert in deze jaren en in hoog tempo worden woningen en bedrijven uit de grond gestampt.

Onderwerpen
In het programma wordt, in samenwerking met het CBS, aandacht besteed aan de economische groei, de opkomst van de consumptiemaatschappij en de gewijzigde, traditionele samenleving. Die verandering heeft overal impact. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder meer woningnood, emigratie, babyboom, communisme, industrie en onderwijs.

De (h)eerlijke jaren 50 zijn vanaf donderdag 9 mei te zien op NPO 2. Je kunt vanaf dan alle afleveringen van De (h)eerlijke jaren 50 terugkijken bij Gids.tv.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Nieuw op NPO 2: De (h)eerlijke jaren '50 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV