Vanavond op tv: Typisch Zeewolde, The Last Animals, Dossier Van den Heuvel en meer

Vanavond op tv: Typisch Zeewolde, The Last Animals, Dossier Van den Heuvel en meer
De tv-tips van Gids.tv voor maandag 22 april 2019

Kijktip :

Tweede Paasdag brengt in ieder geval twee nieuwe programma's op de buis: Typisch Zeewolde en Dossier Van den Heuvel. Verder onder meer een drietal fraaie documentaires over uiteenlopende onderwerpen. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor maandag 22 april 2019.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Nieuw: Typisch Zeewolde

19.15 uur, NPO 2

De docuserie Typisch staat de komende weken in het teken van het 'nieuwe land' van de Flevolandse polder, Zeewolde. In drie weken tijd, met elke maandag tot en met donderdag rond 19.15 uur een nieuwe aflevering, is het dagelijks leven van de inwoners van het pas 35 jaar oude dorp, dat door de eerste bewoners bij elkaar gepionierd werd, te zien. Een dorp met dromers, harde werkers, en mensen die het allemaal anders wilden doen. En dat schept een band die nergens anders te vinden is.


Docu: The Last Animals

20.00 uur, National Geographic

De documentaire The Last Animals gaat over een bijzondere groep mensen die overal ter wereld bedreigde dieren zoals de neushoorn en de olifant proberen te redden uit de handen van stropers en criminele netwerken. In de documentaire worden de natuurbeschermers, wetenschappers en activisten gevolgd. Van de frontlinies van Afrika tot achter de schermen van de Aziatische markten tot de Verenigde Staten.


Docu: Starbucks Unfiltered

20.10 uur, Canvas

Vanavond wordt de Franse documentaire Starbucks Unfiltered, over het succes van koffieketen Starbucks, uitgezonden op Canvas. Starbucks is opgericht in de jaren 60 vanuit een hippiegedachte, maar is intussen uitgegroeid tot één van de belangrijkste symbolen van de massaconsumptie. Beroemd of voor sommigen berucht voor z'n koffie biedt het nu ook een waaier aan andere frappuccino's en dergelijke aan.


Nieuw: Dossier Van den Heuvel

20.30 uur, RTL 4

Vanavond gaat het nieuwe tv-programma van misdaadverslaggever John van den Heuvel van start op RTL 4. In Dossier Van den Heuvel staat hij elke maandag om 20.30 uur slachtoffers van criminaliteit bij. Het programma gaat over verschillende soorten criminaliteit, zoals oplichting, ontvoering en georganiseerde misdaad in het buitenland. Iedere week staat een andere zaak van John en zijn team centraal. 'Door onze jarenlange ervaring wordt ons team ingeschakeld bij veel soorten zaken,' laat Van den Heuvel weten.


Docu: Stad van Twee Lentes

20.55 uur, NPO 2

Als de oorlog tegen IS in Irak bijna voorbij is, willen veel gevluchte families terugkeren naar Mosul, dat lange tijd hoofdstad was van het gevreesde kalifaat. Door de ogen van de elfjarige Ala' en haar familie zien we hoe zij samen een leven proberen op te bouwen. Maar hoe begin je daaraan, als alles om je heen verwoest is? Parallel aan de terugkeer van Ala' en haar familie werken Lise Grande, Hoofd Humanitaire Missies van de Verenigde Naties, en de Nederlandse ambassadeur Jan Waltmans dag en nacht om mensen te helpen veilig terug te keren naar Mosul.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: Typisch Zeewolde, The Last Animals, Dossier Van den Heuvel en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV