Filmrecensie: The Curse of La Llorona

Filmrecensie: The Curse of La Llorona
De makers van The Conjuring hopen op nieuwe horrorhit

Film :

Afgelopen donderdag is de nieuwe horrorfilm The Curse of La Llorona in première gegaan in de Nederlandse bioscopen. De kinderen van Anna Tate-Garcia (Linda Cardellini) worden geterroriseerd door een duistere geest, een vrouw die huilt in de nacht. Lees hier de filmrecensie van The Curse of La Llorona.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze filmrecensies.

Mexicaanse legende
Het verhaal is gebaseerd op een eeuwenoude Mexicaanse legende over een vrouw die door haar man in de steek werd gelaten en uit wraak hun kinderen doodt. Deze Medea-variant dwaalt nu als geest rond en probeert kinderen van andere moeders mee te nemen. Een van die vrouwen is Patricia Alverez (Patricia Velasquez), maar zij is niet de enige. De vloek wordt overgedragen op sociaal werkster Anna Tate-Garcia (Linda Cardellini). Het leven van haar kinderen wordt bedreigd door een geest met liefdesverdriet.

Linda Cardellini en Tony Amendola in de film The Curse of La Llorona

Beoordeling van Gids.tv
Na het grote financiële succes van Annabelle (2014) en The Nun (2018) wordt ditmaal de Mexicaanse legende van La Llorona verfilmd. Is het ook de moeite waard? Deze film is in de bioscoop in ieder geval redelijk succesvol. Het beste element van de film is het recreëren van de jaren zeventig-sfeer, met 'scream queen' Linda Cardellini en Scooby-Doo op tv. Jammer genoeg barst de film uit zijn voegen van de onnodige schrikeffecten en de horrorclichés. Ook zijn sommige verhaallijnen niet geloofwaardig. Niet het beste wat het genre te bieden heeft: van de makers van The Conjuring zijn we wel iets beters gewend.

Cast
Naast Linda Cardellini (Avengers: Endgame) zijn ook Patricia Velasquez (The Mummy) en Raymond Cruz (Training Day) te zien in deze film. Deze film is geregisseerd door Michael Chaves (The Conjuring 3).

The Curse of La Llorona is vanaf 18 april 2019 te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: Horror. Tijdsduur: 93 minuten. IMDb-score 5,9.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Filmrecensie: The Curse of La Llorona of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV