Koningsdag 2019 live op tv, bekijk het programma

Koningsdag 2019 live op tv, bekijk het programma
Willem-Alexander, Máxima en de prinsesjes naar Amersfoort

Nieuws :

Zoals ieder jaar doet de NOS weer live verslag van Koningsdag. Dit jaar komt het oranjefeest vanuit Amersfoort. Koning Willem-Alexander en zijn familie bezoeken de stad om daar zijn 52ste verjaardag te vieren. Astrid Kersseboom verzorgt wederom de presentatie en krijgt hulp van Dionne Stax en Martijn Bink. De uitzending begint om 10:50 uur. Ook Tijd voor MAX en Goedemorgen Nederland komen met een speciale Koningsdaguitzendingen.

Bekijk hieronder LIVE BEELDEN van Koningsdag 2019

Muziek & theater
De tocht van het koninklijk gezelschap begint rond 11:00 uur bij het ruim 500 jaar oude voormalige klooster De Mariënhof en eindigt bij het moderne Eemhuis, met een feestelijke eindshow. In de twee uur daartussenin kunnen de koning, de koningin en hun dochters onder andere van veel muziek en theater gaan genieten. De route die de Oranjes lopen is 1.075 meter lang. Het publiek is inmiddels aan het toestromen, zie beelden hieronder:

Quiz
Een van de onderdelen die tijdens de feestelijkheden voorbij komen is de 'Regio quiz', waarin inwoners én leden van de koninklijke familie worden getest op hun kennis van de regio Amersfoort.

Presentatie
De presentatie is in handen van Astrid Kersseboom. Dionne Stax en Martijn Bink doen verslag vanaf verschillende locaties langs de route. De uitzending is om 13:35 uur afgelopen. Om 19.05 uur blikt presentator Winfried Baijens terug op de hoogtepunten van de dag. Hij praat ook na met artiesten en met mensen die de festiviteiten van nabij hebben meegemaakt.

Tijd voor MAX vanaf Paleis Soestdijk
Sybrand Niessen en Martine van Os vieren Koningsdag traditiegetrouw op Paleis Soestdijk. In de speciale Oranje-uitzending ontvangen ze onder anderen koningshuisdeskundigen Justine Marcella en Jeroen Snel. Ook conservator van Paleis Het Loo Paul Rem schuift aan. Daarnaast is er een optreden van George Baker. De uitzending is van 16:10 uur tot 17:00 uur te zien op NPO1.

Goedemorgen Nederland
Ook Goedemorgen Nederland viert de verjaardag van de koning. Om 09.10 uur en om 10:10 uur zijn ze er met een speciale zaterdaguitzending op NPO1. Te gast zijn onder anderen fractievoorzitter van de ChristenUnie Gert-Jan Segers en Máxima-kenner Josine Droogendijk.

538 vanuit Breda
Terwijl de meeste omroepen verslag doen van de festiviteiten vanuit Amersfoort is er in Brabant ook een enorm koningsfeest bezig. *Radio538* viert in Breda samen met 40.000 fans de verjaardag van de koning met optredens van onder anderen Davina Michelle, Snollebollekes, Nielson en Gerard Joling. Via de livestream hieronder kun je alle optredens volgen.

NOS Koningsdag 2019 is zaterdag 27 april vanaf 10.50 uur live te zien op NPO 1. De hoogtepunten worden vanaf 19.05 uur uitgezonden, ook op NPO 1.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Koningsdag 2019 live op tv, bekijk het programma of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV