Overzicht: Koningsdag 2019 in Amersfoort

Overzicht: Koningsdag 2019 in Amersfoort
Alle beelden van bezoek van Oranje's (+ andere plaatsen)

Nieuws :

De koninklijke familie ging vandaag, op Koningsdag, op bezoek in Amersfoort. Koning Willem Alexander werd in Amersfoort uitgenodigt om met zijn familie zijn 52e verjaardag te vieren. Gids.tv zet alle hoogtepunten van de ochtend en middag op een rij.

Outfits van de royals
Uiteraard is het gesprek van de ochtend op een dag als vandaag vaak de outfit van Willem Alexander, de prinsesjes en voornamelijk Maxima. Op een schitterende foto zagen we de oufits voor het eerst.

Een kilometer door Amersfoort


De dag begon voor de Oranje's rond 11.00 uur bij het ruim 500 jaar oude voormalige klooster De Mariënhof. Vanuit hier begon een wandeling van ruim een kilometer, waarbij verschillende stops waren ingebouwd.

Regioquiz
De familie deed ook mee aan een regioquiz, georganiseerd door een aantal gemeenten in de regio. Koning Willem Alexander deed mee bij de gemeente Woudenberg, en werd in de finale uiterst fanatiek.

De dag eindigt twee uur later bij het Eemhuis, met een feestelijke show. Aldaar waren optredens van o.a. Diggy Dex en Maria Fiselier. Ook reageerde verschillende leden van het koningshuis op de leuke dag.


Radio 538 in Breda


In Breda wordt ook uitgebreid Koningsdag gevierd met het 538 Kingsday Festival. Optredens zijn er van o.a. Davina Michelle, Nielson, Gerard Joling, Matt Simons, Maan, De Snollebollekes en Di-rect.

Vrijmarkt in Amsterdam
Ook op de vrijmarkt in Amsterdam was het weer traditioneel druk.

Bekijk hier meer over de tv-programmering op Koningsdag.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Overzicht: Koningsdag 2019 in Amersfoort of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV