Deze 10 films zijn in de maand mei 2019 te zien op Netflix

Deze 10 films zijn in de maand mei 2019 te zien op Netflix
Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile, Mother! en meer

Kijktip :

Als het regent in mei is april voorbij, en als het tijdens die maand regent kun je je vermaken met een aantal nieuwe toevoegingen op Netflix. Zo komt de streamingdienst onder meer met een gloednieuwe film: Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile, met Zac Efron als de beruchte seriemoordenaar Ted Bundy. Bekijk hier 10 nieuwe films op Netflix in de maand mei.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze filmrecensies.

1. Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile (3 mei)
De verwachtingen zijn hooggespannen. Een nieuwe film met Zac Efron in de hoofdrol als de beruchte seriemoordenaar Ted Bundy. Het verhaal wordt vertelt vanuit het perspectief van de Ted Bundy's vriendin, die blijft geloven in zijn onschuld. Lees hier waar je de film Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile nog meer kunt streamen.

Zac Efron en Lily Collins in de film Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile

2. Slender Man (nu beschikbaar)
Voor wie de internetmythe niet heeft meegekregen: het figuur Slender Man heeft geen gezicht en jaagt bij voorkeur op onschuldige kinderen. Vrij nieuw in horrorland, met Joey King (The Kissing Booth) in de hoofdrol. Gids.tv heeft de film gezien en lees de filmrecensie. En lees hier waar je de film Slender Man nog meer kunt streamen.

3. Rough Night (nu beschikbaar)
Niet heel sterk, maar voor een regenachtige avond is deze crime-comedy best leuk. Niemand minder dan actrice Scarlett Johansson (Avengers: Endgame) en haar vriendinnen raken in grote problemen als tijdens een vrijgezellenfeest de stripper opeens dood neervalt. Lees hier meer over de film Rough Night.

4. Searching (4 mei).
Nog een nieuwe titel van vorig jaar. De kritieken waren prima over deze thriller die zich bijna in zijn geheel afspeelt op een computerscherm. In de film komt David Kim (John Cho) na er na 37 uur achter dat zijn 16-jarige dochter Margot vermist is. Lees hier de filmrecensie van Gids.tv. En lees hier meer over de film Searching.

5.Whitney (10 mei)
Een gouden stem, een popicoon met een uniek talent: dat was zangeres Whitney Houston. In deze indringende documentaire zie je wat er allemaal fout ging in het leven van Houston, tot aan haar tragische dood op 11 februari 2012 in Beverly Hills, Californië. Bekijk hieronder de ijzersterke trailer. Lees hier meer over de documentaire Whitney.

6. The Money Pit (16 mei)
Voor de liefhebber is het heerlijk dat ze veel oude klassiekers weer op Netflix gooien. Tom Hanks en Shelly Long spelen de hoofdrollen in de meest destructieve comedy van de jaren tachtig. Een prachtig landhuis is hun droom, maar al snel blijkt dat dit huis op instorten staat. Lees hier meer over de komedie The Money Pit.

7. The Great Gatsby (18 mei)
Voor fans van acteur Leonardo DiCaprio is The Great Gatsby een heerlijk 'over the top'-spektakel. hef het cocktailglas en geniet van een film vol rijkdom en glamour, met een decor vol art deco-architectuur. Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van Nick Carraway, die ziet hoe de steenrijke Gatsby kapot gaat aan het terugwinnen van zijn grote liefde Daisy. Lees hier meer over de film The Great Gatsby.

8. The Dark Tower (22 mei)
Jammer genoeg was The Dark Tower, de verfilming van het gelijknamige boek van Stephen King, een grote flop in de bioscopen. Er waren plannen om meerdere delen te maken, maar dat feest gaat nu niet meer door. Het belangrijke lot van verschillende werelden staat op het spel en het is aan de laatste Scherpschutter om de Donkere Toren te redden. Lees hier meer over de film The Dark Tower.

9. Hotel Artemis (25 mei)
Een redelijk vergeten film uit de bioscoop van vorig jaar, maar een prima rolprent met een grote sterrencast met onder anderen Jodie Foster, Jeff Goldblum en Dave Batista. Een zuster (Foster) runt een ondergronds ziekenhuis voor de verschrikkelijkste criminelen uit Los Angeles. Ze ontdekt echter dat één van haar patiënten het op een ander in het ziekenhuis gemunt heeft. Lees hier meer over de film Hotel Artemis.

10. Mother! (nu al beschikbaar!)
Typisch geval van love it or hate it. Een tussenweg is er eigenlijk niet. Zelden was er zoveel ophef over een nieuwe film. In 2017 praat de hele wereld over Mother! van de Amerikaanse regisseur Darren Aronofsky, een orginele en ijzersterke productie. Maar wees gewaarschuwd: niet voor tere zielen, zeer shockerend, heftig, vreemd en raar, compleet met dubbele bodems. In de film speelt de beeldschone Jennifer Lawrence de rol van de vriendin van een dichter (Javier Bardem). Ze wonen in een prachtig huis in een bosrijk gebied. Als er gasten komen, begint de ellende. Lees hier meer over de film Mother!

Alle datums van de nieuwe filmtitels die op de streamingdienst Netflix verschijnen zijn onder voorbehoud. Soms veranderen deze datums nog wel eens.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV