Reportage De 103 van Loenen met Dionne Stax 4 mei te zien

Reportage De 103 van Loenen met Dionne Stax 4 mei te zien
Een kijkje bij de Bergings- en Identificatiedienst

Nieuws :

Komende 4 mei is de speciale reportage De 103 van Loenen te zien. De reportage wordt gemaakt door de makers van geschiedenisprogramma Andere Tijden. In de reportage worden vier militairen van de Bergings- en Identificatiedienst een jaar lang gevolgd tijdens hun onderzoeken.

Oorlog
Na de Tweede Wereldoorlog zijn de resten van duizenden Nederlanders die omgekomen zijn in Duitsland terug naar Nederland gebracht. Zij zijn onder meer omgekomen in concentratiekampen of arbeidsinzet, of tijdens ongevallen, bombardementen of overleden aan andere ontberingen. Van een klein gedeelte van deze overledenen is echter geen identiteit bekend.

Technieken
De Bergings- en Identificatiedienst probeert deze personen, 75 jaar na de oorlog, alsnog te identificeren. Zij zijn momenteel nog anoniem begraven op Nationaal Ereveld Loenen. Het betreft 103 personen die nog ongeïdentificeerd zijn. Door moderne technieken als digitalisering, DNA en het openstellen van archieven is men nu bete rin staat om de identiteit van deze personen te achterhalen. Het is een race tegen de klok: Er is haast bij wil het team de kinderen van een overledene nog kunnen treffen.

De presentatie is in handen van Dionne Stax.

De 103 van Loenen is op zaterdag 4 mei om 21.50 uur te zien op NPO 1. Je kunt daarna de aflevering van De 103 van Loenen terugkijken bij Gids.tv.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Reportage De 103 van Loenen met Dionne Stax 4 mei te zien of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen