Bevrijdingsdag 2019 live op tv, bekijk het programma

Bevrijdingsdag 2019 live op tv, bekijk het programma
Bevrijdingsfestivals en 5 mei-Concert te zien bij de NOS

Nieuws :

Op 4 en 5 mei herdenken we in Nederland de oorlogsslachtoffers en vieren we dat we in vrijheid leven. Bevrijdingsdag wordt traditioneel gevierd met veel muziek, ook op tv. Het hoogtepunt is het jaarlijkse 5 mei-Concert vanaf de Amstel in Amsterdam, waarvan de NOS live verslag doet.

Nationale viering bevrijding 2019
De NOS maakt op de vooravond een rechtstreeks verslag van de viering van Bevrijdingsdag. Er is speciale aandacht voor de 5 mei-lezing in Almere, door wetenschapper en schrijver Rosanne Hertzberger. Verder zijn korte reportages te zien waarin door overlevenden of nazaten wordt teruggeblikt op opmerkelijke oorlogsverhalen. De uitzending begint om 18:05 uur op NPO1.

5 mei-Concert
De NOS zendt het traditionele 5 mei-concert in Amsterdam live uit. Bevrijdingsdag wordt officieel afgesloten met het concert vanaf de Amstel, voor theater Carré. Er zijn optredens van onder anderen Jamai, Ruth Jacott en harpiste Lavinia Meijer. De uitzending begint om 20:30 uur op NPO1.

Bevrijdingsfestivals op NPO3
Op NPO3 kun je op de late avond de hoogtepunten van de vele Bevrijdingfestivals zien. Ambassadeurs van de vrijheid Kraantje Pappie, zangeres Maan en dj Sam Feldt bezoeken meerdere festivals met behulp van helikopters van Defensie. De uitzending begint om 23:15 uur.

NOS Bevrijdingsdag is zondag 5 mei om 18:05 uur en 20:30 uur te zien op NPO1. Om 23:15 uur zijn de bevrijdingsfestivals te zien op NPO3.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Bevrijdingsdag 2019 live op tv, bekijk het programma of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV