Nieuwe seizoen Obese bij RTL

Nieuwe seizoen Obese bij RTL
Presentatie in handen van Angela Groothuizen

Nieuws :

Vanaf woensdag 15 mei is Obese weer te zien bij RTL. Dan start het vierde seizoen van het programma, waarin tien deelnemers in actie komen tegen morbide obesitas. Het programma wordt gepresenteerd door Angela Groothuizen.

Begeleiding
Onder intensieve begeleiding van diverse experts werken de tien deelnemers hard aan niet alleen het afvallen, maar ook aan een geheel nieuwe levensstijl, die zij ook na het programma moeten zien vol te houden. De deelnemers kunnen voor, tijdens en na hun traject rekenen op begeleiding van het team. Het programma telt acht afleveringen.

Team
De nieuwe hoofdtrainer van het begeleidingsteam is Roberto da Costa, die eerder te zien was als choreograaf en jurylid in So You Think You Can Dance. Hij wijst elke deelnemer een personal trainer aan, die hen het hele traject begeleidt op het gebied van voeding en beweging. Ook psychologe Hilde Jans is weer bij het programma betrokken en onder meer verbonden aan de Nederlandse Obesitas Kliniek. Zij focust zich op de psychische begeleiding en omgevingsfactoren die van invloed kunnen zijn op de deelnemers.

Aflevering 1
In aflevering één van Obese staat het echtpaar Wesley en Johanna centraal. Ze zijn gelukkig met elkaar, maar niet met zichzelf. Na een jarenlange eetverslaving lijden ze allebei aan morbide obesitas, dat hun hele leven bepaalt. Door ‘fat shaming’ durven zij bijna niet eens de straat meer op en hun gezondheid loopt ernstig gevaar.

Angela Groothuizen
Groothuizen: "Ik vind dit programma heel relevant. Een groot deel van de bevolking is te dik en op social media wordt er een 'perfecte wereld' voorgehouden. Ik heb met de deelnemers meegeleefd en ik heb bewondering voor hoe ze het zware trainingsschema in hun leven hebben volgehouden.”

Obese is vanaf woensdag 15 mei om 20.30 uur te zien bij RTL 4. Vanaf dan kun je alle afleveringen van Obese terugkijken bij Gids.tv.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Nieuwe seizoen Obese bij RTL of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV