Programma De 103 van Loenen: 16 oorlogsslachtoffers geïdentificeerd

Programma De 103 van Loenen: 16 oorlogsslachtoffers geïdentificeerd
Programma 4 mei te zien

Nieuws :

Uit de uitzending van 4 mei van De 103 van Loenen, gemaakt door het team van Andere Tijden, wordt duidelijk dat de Bergings- en Identificatiedienst van de Koninklijke Landmacht (BIDKL) met behulp van DNA de identiteit van zes Nederlandse slachtoffers uit de tweede Wereldoorlog heeft geïdentificeerd. Ook van tien anderen heeft de BIDKL een goed beeld wie het zijn.

Van de tien anderen is contact met de familie gemaakt en wordt er gewacht op de DNA-uitslagen. De tot voor kort anonieme mannen lagen begraven op Nationaal Ereveld Loenen. De identificatie blijkt uit de uitzending De 103 van Loenen, dat 4 mei wordt uitgezonden en wordt gepresenteerd door Dionne Stax.

Lees ook: Reportage De 103 van Loenen met Dionne Stax 4 mei te zien

Identificatie
Een van de geïdentificeerden is Johannes Werkhoven. Zijn kleindochter werd gevonden en vertelt: "Johannes was de grote liefde van mijn oma. Overal in haar huis hingen foto’s van hem. Ze is nooit hertrouwd en toen ze in 2004 overleed wist ze niet dat hij anoniem op het Ereveld ligt. Binnenkort gaan we een steen met de naam van Johannes op zijn graf leggen. Dan is het rond."

De 103 van Loenen is zaterdag 4 mei om 21.50 uur te zien op NPO 1. Je kan daarna de aflevering van De 103 van Loenen terugkijken bij Gids.tv.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Programma De 103 van Loenen: 16 oorlogsslachtoffers geïdentificeerd of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV