Vanavond op tv: start All Together Now, terugkeer It Takes 2, docu van Filemon Wesselink en meer

Vanavond op tv: start All Together Now, terugkeer It Takes 2, docu van Filemon Wesselink en meer
De tv-tips van Gids.tv voor vrijdag 3 mei 2019

Kijktip :

Veel nieuwe of terugkerende programma's op televisie vanavond. Zo begint All Together Now, een zangwedstrijd waarin iemand probeert iedereen in de zaal mee te laten zingen. Een andere zangwedstrijd keert terug: It Takes 2, waarin BN'ers hun onverwachte talent als zanger laten zien. Maar er is natuurlijk meer. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor vrijdag 3 mei 2019.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Docu: Mijn Jodenbuurt

20.25 uur, NPO 3

Filemon gaat in zijn eigen buurt, de Amsterdamse Rivierenbuurt, op onderzoek uit. Hij vraagt zich af hoe het gesteld is met de verdraagzaamheid in de wijk waar, van oudsher, veel joodse mensen wonen. In zijn zoektocht stuit hij op meerdere antisemitische incidenten. De recente terreuraanslagen hebben de druk in de buurt opgevoerd. Is de sfeer in de Rivierenbuurt veranderd? Is er een toenemende angst waarneembaar na deze aanslagen waarvan er sommige specifiek tegen joden waren gericht? Is men bang dat zoiets ook in hun eigen buurt kan plaatsvinden?

Nieuw: All Together Now

20.30 uur, RTL 4

Vanavond start op RTL 4 de nieuwe zangwedstrijd All Together Now. Elke aflevering proberen de deelnemers zoveel mogelijk van de honderd juryleden te overtuigen. De jury bestaat uit honderd muziekexperts en wordt aangevoerd door Jamai Loman. Onder anderen zanger Henk Westbroek, zangeres en YouTuber Dionne Slagter, voormalige Dolly Dots Esther Oosterbeek en Anita Heilker en oud-winnares van The Voice of Holland Leona Philippo behoren tot 'de honderd'.

Terug: It Takes 2

20.30 uur, SBS 6

Vanaf vanavond is het nieuwe seizoen van It Takes 2 te zien, dit keer op SBS6. Elke vrijdag om 20.30 uur is te zien hoe negen bekende Nederlanders het tegen elkaar opnemen in een zangwedstrijd. In de eerste aflevering treden de deelnemers allemaal een keer op. De drie zangprofessionals Waylon, Marcel Veenendaal en Trijntje Oosterhuis luisteren naar de optredens en kiezen ieder drie BN'ers. Ze weten van tevoren niet wie er te horen zijn. Dit jaar doen onder anderen Bobbi Eden, Jan Joost van Gangelen en Harry Piekema mee. Lees hier meer over het nieuwe seizoen van It Takes 2.

Nieuw: Shetland seizoen 5

20.40 uur, België Eén

Vanavond start het nieuwe, vijfde seizoen van de Britse misdaadserie Shetland. De afleveringen worden enkele weken na de première op de Engelse televisie wekelijks op vrijdag om 20.40 uur uitgezonden op België Eén. In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen spoelt een afgehakte hand aan op het strand. De rest van het lichaam volgt later in een sporttas die in zee gedumpt werd. Het lijkt erop alsof de dader de lichaamsdelen heeft proberen op te lossen met een chemisch middel.

Nieuw: Mummies Unwrapped

21.30 uur, Discovery Channel

In het nieuwe programma Mummies Unwrapped reist archeoloog en mummie-expert Ramy Romany de wereld rond op zoek naar de geheimen achter de doden van verschillende oude beschavingen. De afleveringen zijn elke vrijdag om 21.30 uur te zien op Discovery Channel. In de eerste aflevering bestudeert Ramy de menselijke overblijfselen die recentelijk gevonden zijn in een enorme ondergrondse sinkhole in de buurt van de Mexicaanse stad Mayapán.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV