Vanavond op tv: bekerfinale Willem II - Ajax, viering Bevrijdingsdag, 5 mei-concert en meer

Vanavond op tv: bekerfinale Willem II - Ajax, viering Bevrijdingsdag, 5 mei-concert en meer
De tv-tips van Gids.tv voor zondag 5 mei 2019

Kijktip :

Op 5 mei, de dag na de Dodenherdenking, vieren we traditioneel dat we al bijna 75 jaar in vrijheid leven. Op tv is er een verslag over Bevrijdingsdag en een live-uitzending van het 5 mei-concert, maar vandaag staat ook in het teken van de KNVB-bekerfinale tussen Willem II en Ajax. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zondag 5 mei 2019.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Live: KNVB-bekerfinale Willem II - Ajax

18.00 uur, FOX

Live verslag van de KNVB-bekerfinale Willem II - Ajax in De Kuip op het open kanaal van tv-zender FOX.Om 16.00 uur start de voorbeschouwing. De Tilburgers nemen het op Bevrijdingsdag op tegen de huidige koploper van de Eredivisie en halve finalist in de Champions League. In dit bekerseizoen versloeg Willem II onder anderen FC Volendam, FC Twente en AZ. Ajax schakelde onder meer Go Ahead Eagles, Roda JC, sc Heerenveen en Feyenoord uit. Lees hier het volledige programma rond de KNVB-bekerfinale Willem II - Ajax.


Verslag: Nationale viering bevrijding 2019

18.05 uur, NPO 1

Verslag van de viering van Bevrijdingsdag. In deze uitzending gaat de aandacht vooral uit naar de 5 mei-lezing in Almere, waar de nationale start is van Bevrijdingsdag. De lezing wordt voorgedragen door wetenschapper en schrijver Rosanne Hertzberger. Haar opa overleefde de kampen Theresiënstadt, Sachsenhausen, Auschwitz en Dachau. De kinderlezing komt voor rekening van Hakim Radwan. Hakim heeft een Egyptische vader en een Nederlandse moeder en zjn opa van moederskant vocht op de Grebbeberg.


Live: 5 mei-concert op Bevrijdingsdag

20.25 uur, NPO 1

Live verslag van het traditionele 5 mei-concert in Amsterdam, waarmee Bevrijdingsdag officieel wordt afgesloten. Traditiegetrouw is de Amstel voor theater Carré het decor van het 5 mei-concert, de officiële afsluiting van Bevrijdingsdag. Even traditiegetrouw zijn de koning, de koningin en de minister-president daarbij. Het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht tekent voor muziek; de solisten zijn Jamai, Ruth Jacott, harpiste Lavinia Meijer en Michelle David & The Gospel Sessions. Lees hier meer over het programma op Bevrijdingsdag.


Nieuw: Cuba na Castro

20.25 uur, NPO 2

Vanaf vanavond is de vierdelige reisserie Cuba na Castro elke zondag om 20.25 uur te zien op NPO 2. De Cubaans-Nederlandse Yuri Capetillo Hardy wordt in dit programma gevolgd tijdens de beladen terugkeer naar zijn geboorteland. Hij leert het land dat hij vijftien jaar eerder in armoede achterliet, opnieuw kennen. Ouder en wijzer durft hij zijn verleden onder ogen te zien en onderzoekt hij wat er nou klopt van de verhalen over verandering op Cuba.


Medialogica: Viktor Orbáns macht over de media

21.15 uur, NPO 2

Medialogica, het programma over de rol van de media bij opvallende gebeurtenissen, gaat vanavond over de macht die de Hongaarse president over de media in zijn land heeft. Volgens Thierry Baudet ondermijnen universiteiten en journalisten Nederland. In ons land vormt deze opvatting een nieuw geluid, in Hongarije is het staatsbeleid. In dat land breekt Viktor Orbán de rechtsstaat af. De premier doet dat met hulp van regeringsgezinde media en de Europese belastingbetaler.


Nieuw: Monty Don's Paradise Gardens

21.50 uur, België Eén

In deze tweedelige reisdocumentaire reist de Britse schrijver en tv-presentator Monty Don door de islamitische wereld, op zoek naar 's werelds paradijselijkste tuinen. Het tweede deel is zondag 19 mei rond 21.50 uur te zien op België Eén. Monty gaat op zoek naar de paradijselijke tuinen die in de Koran, het heilige boek van de islam, worden omschreven als groene oases vol bloemen en fruit, waar schaduw en water bescherming bieden tegen het barre klimaat van de Arabische wereld.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: bekerfinale Willem II - Ajax, viering Bevrijdingsdag, 5 mei-concert en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen