Vanavond op tv: Champions League met Liverpool - Barcelona, start De Roelvinkjes passen op de winkel en meer

Vanavond op tv: Champions League met Liverpool - Barcelona, start De Roelvinkjes passen op de winkel en meer
De tv-tips van Gids.tv voor dinsdag 7 mei 2019

Kijktip :

Liverpool, met de Nederlanders Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum in de gelederen, zal vanavond zijn uiterste best doen om alsnog de finale van de Champions League te halen na een 3-0 nederlaag in de heenwedstrijd tegen Barcelona. Verder is vanavond onder meer de start van De Roelvinkjes passen op de winkel te zien. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor dinsdag 7 mei 2019.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Nieuw: De Roelvinkjes passen op de winkel

20.30 uur, SBS 6

Vanavond start de nieuwe realityserie De Roelvinkjes passen op de winkel op SBS6. Elke dinsdag is om 20.30 uur te zien hoe Dries Roelvink met zijn vrouw Honoria en zoons Dave en Donny telkens een paar dagen op de 'winkel' van iemand anders past. Die winkels zijn heel verschillend. Van een vismarkt in IJmuiden of een bed & breakfast in Italië tot een bakkerij in Den Haag. De Roelvinkjes maken er het beste van, want veel kennis over hoe ze het in de zaken moeten doen is er niet.


Live: Liverpool - Barcelona

20.30 uur, Veronica

Voorbeschouwing en vanaf 21.00 uur live verslag van de return Liverpool - FC Barcelona in de halve finales van de UEFA Champions League. In de heenwedstrijd wist Barcelona thuis al met 3-0 te winnen. Het lijkt dus zo goed als zeker dat de Spanjaarden de finale op 1 juni bereiken. Liverpool heeft een wonder nodig (4-0 of 5-1 bijvoorbeeld) om Barcelona uit te schakelen. In de studio blikt Hélène Hendriks met Johan Derksen en Gertjan Verbeek vooruit op de halve finale.


Nieuw: docuserie Blanco

21.20 uur, Canvas

Vanavond start de driedelige sociaal-maatschappelijke documentaireserie Blanco, waarin Phara de Aguirre en Nahid Saikh uitzoeken welke landgenoten niet meer stemmen en vooral, waarom niet. De afleveringen zijn elke dinsdag rond 21.20 uur te zien op de Vlaamse zender Canvas. Heel wat kiezers gingen de laatste verkiezingen niet stemmen of stemden blanco. Is het uit desinteresse of apathie tegenover onze samenleving of de politiek? Is er meer aan de hand?


Docu: Louis Theroux - The Night in Question

22.05 uur, Canvas

Documentaire van tv-maker Louis Theroux over seksueel misbruik op Amerikaanse universiteiten. Louis trekt naar de oostkust van Amerika om het stijgende aantal seksuele aanrandingen op de universiteitscampussen te onderzoeken. Hij ontmoet er jonge mannen die beschuldigd zijn van verkrachting en aanranding. Ze zijn niet schuldig bevonden door de rechtbank, maar toch worden ze door de universiteiten zelf op het matje geroepen en riskeren ze een schorsing als blijkt dat de aantijgingen terecht zijn.


Docu: Born Free, Mandela's generatie van hoop

23.00 uur, NPO 2

Het is 25 jaar geleden dat Nelson Mandela president werd na de eerste democratische verkiezingen van Zuid-Afrika. De Nederlandse fotografe Ilvy Njiokiktjien spreekt Zuid-Afrikaanse jongeren uit de eerste generatie die is opgegroeid na de afschaffing van het apartheidssysteem, in 'gelijkheid'. Wat betekent het om na zoveel jaar van ongelijkheid gelijk te zijn? Born Free geeft een beeld van de dromen, teleurstellingen en prestaties van deze 'regenboognatie', die zich kenmerkt door een ontwapenende openheid en flexibiliteit.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: Champions League met Liverpool - Barcelona, start De Roelvinkjes passen op de winkel en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV